Syltet hokkaido med julekrydderier

Disse syltede hokkaido er lavet på samme måde som de syltede rødløg, som jeg også har en opskrift på her inde på bloggen. Se her.  Hokkaidoen er blot krydret med nogle andre krydderier. Og det er selvfølgelig kanel, nelliker og kardemomme. Disse krydderier giver lige det sidste pift til en Julefrokost. Spis dem evt. oven på et stykke rugbrød med Leve-postej. Du finder opskriften lige her

Du kan krydre med lige det du har lyst til. Da de skulle passe til en Julefrokost, har jeg valgt at krydre med julekrydderier.

Du får opskriften her.

Ingredienser:

200 g. hokkaido

1 1/2 dl. æbleeddike

1/2 dl. vand

1 dl. rørsukker

2 kanelstænger (Sri lanka el. Ceylon kanel)

1 1/2 tsk. kardemommekapsler

1/2 tsk. hele nellikker

Fremgangsmåde:

Kom æbleeddike, vand, sukker og alle krydderierne i en gryde. Kog lagen forsigtigt op og lad det simre til sukkeret er opløst. Rens hokkaidoen og snit dem i meget tynde skiver. Det er nemmest at gøre på et mandolinjern.

Kom de fintslicede hokkaidostykker op i gryden og lad blandingen koge op.

Rens nogle glas med kogende vand. Lad dem køle let af og fordel derefter de slicede hokkaidoskiver i glassene. Hæld lagen over græskarskiverne. Kom låg på og sæt dem nu på køl.

Du kan bruge de syltede hokkaido til utroligt mange ting. I wraps, i burgere, på sandwiches, som tilbehør til den varme mad. Da de er lavet til en Julefrokost og krydret med Julekrydderier kan man evt. lave det til en tradition at lave dem i December måned.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar