Appelsin glaserede kartofler

Disse kartofler lavede jeg egentlig med tanke på at de skulle kunne gøre det ud for både de almindelige kogte kartofler og de sukkerglaserede kartofler, som man får Juleaften. Det forslag blev dog ret hurtigt stemt ned i min familie. Ikke fordi de ikke kunne lide det, men fordi jeg bare ikke skulle pille ved traditionerne. Så det lader jeg være med. Men jeg synes faktisk at det fungerede rigtig godt sammen med rødkålen og en brun Julesauce. Så hvis jeg skulle bestemme, synes jeg at man sagtens kan nøjes med denne slags kartofler. Og hvis man ikke er vild med appelsin smagen, kan man bare lave det uden appelsinsaft og -skal. Så minder kartoflerne endnu mere om de sukkerglaserede.

Prøv dem og jeg vil blive rigtig glad, hvis du fortæller hvad du synes om dem.

Ingredienser:

1 kg kartofler

4 spsk. Smørbar

3 spsk. ahornsirup

3 spsk. appelsinsaft

Revet appelsinskal fra 1/2 appelsin

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne rene og skær dem som når man laver Hasselback kartofler. Mange fine snit på tværs af kartoflerne. Skær ca. halvvejs igennem kartoflerne.

Kom Smørbar, ahornsirup, appelsinsaft, lidt af appelsinskallen (gem noget af appelsinskallen til at komme på i de sidste 15 min. af bagningen.), salt og peber i en lille kasserolle og varm det op til smørret smelter. Rør det grundigt sammen. Læg nu de snittede kartofler, med snitsiden opad i et ildfast fad. Pensel dem alle grundigt med smør/sirup/appelsinblandigen. Du skal ikke bruge det hele nu, men gemme ca. halvdelen til at pensle med i løbet af den tid det tager at bage dem.

Sæt ovnen på 200gr. varmluft og bag dem først i ca. 20 min. Nu pensler du kartoflerne igen og sætter dem til at bage 15 min. igen. Så pensler du igen og kommer lidt mere revet appelsinskal på toppen af kartoflerne og bager dem ca. 15 min. igen. De skal være gennembagte og må gerne have lidt farve, men ikke være brankede. Hold øje undervejs og skru evt. en smule ned hvis de bliver for mørke. Hvis ikke du har mere tilbage at pensle med den sidste gang, kan du tage noget af det der ligger i bunden på det ildfaste fad og pensle med det.

Du kan også komme lidt ekstra revet appelsinskal på toppen hvis du synes, lige før servering og et lille drys friskkværnet peber.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Appelsin glaserede kartofler

Skriv et svar