Blandet kålsalat med bagt hokkaido og glaserede græskarkerner

En salat som denne, spiser vi rigtig tit her i vinterhalvåret. Kål i forskellige afskygninger og så nogle bagte grønsager. I denne salat har jeg brugt lilla spidskål, rosenkål og flowersprouts. Ud over kål er der bagte hokkaido og glaserede græskarkerner i salaten.

Flowersprouts stiftede jeg bekendtskab med vinteren 2017. Det er en kåltype der vokser ligesom rosenkål. Men de små kålhoveder der dannes op ad er lige som små åbne blomster. Og så er de grønne og lilla. De smukkeste små kålblomster.

Vi har en lille køkkenhave, hvor vi især har forskellige typer grønkål. Jeg elsker nemlig at kunne gå ud og hente grønt hele vinteren. Sidste år prøvede jeg derfor at så de fine flowersprouts eller blomsterkål, som de også kaldes. Jeg har bare 5 af disse kål. Det er de første jeg høster, der er i denne salat.

Salaten er utrolig smuk, smager skønt og har et dejligt knas på toppen.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

200 g. rosenkål

200 g. hokkaido græskar

1/2 lilla spidskål

100 g. flowersprouts

50 g. græskarkerner

olivenolie (til at stege rosenkål og flowersprouts i og til at bage hokkaidoen i)

1 spsk. ahornsirup

1 tsk. balsamico

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde: (til den bagte hokkaido)

Rens hokkaidoen på overfladen, skær den over og fjern kernerne. Skær den i halve skiver. Lav en olieblanding af 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico, uraffineret salt og friskkværnet peber. Vend skiverne i olieblandingen og læg dem enkeltvis på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 gr. varmluft i ca. 20 min. til de er gennembagte og har taget lidt farve i kanterne.

Fremgangsmåde: ( til resten af salaten)

Skær enden af rosenkålene og fjern evt. grimme blade. Skær dem halvt over. Skær enden af flowersproutsene/blomsterkålene og fjern evt. grimme blade. Snit det lilla spidskål fint. Varm en pande op og kom lidt olivenolie på panden. Steg nu de rensede rosenkål kortvarigt og gerne på høj varme. Krydder med en smule salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og gør det samme med de fine flowersprouts/blomsterkål. Rist græskarkernerne på en tør pande. Når de har åbnet sig let og begynder at dufte tilsættes ahornsirup og en smule uraffineret salt. Sluk for varmen under panden og rør rundt til ahornsiruppen har fordelt sig over alle kernerne. Kom nu de ristede og glaserede græskarkerner over i en lille skål.

Anret nu salat på et fad. Start evt. med den fintsnittede lilla spidskål i bunden. Derefter fordeles de stegte rosenkål, blomsterkålen, de bagte hokkaidogræskar og de glaserede græskarkerner.

Jeg synes ikke at der behøver at komme dressing på denne salat, da der er brugt olivenolie, basamico, salt og peber til bagning af hokkaidoen og stegningen af kålene.

Velbekomme!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Blandet kålsalat med bagt hokkaido og glaserede græskarkerner

  1. Jeg synes det er utrolig vigtig at huske at vi ikke har eneret på planterne og når vi nu selv har inviteret til ædegilde ved at dyrke så mange lækre planter, så skal vi ikke undre os over uvelkomne gæster, der tager sig en bid hist og her.

Skriv et svar