Vegansk Spaghetti Bolognese

Der er ingen tvivl om at spaghetti bolognese er en hverdags favorit ret hos de fleste børn (og voksne). Og grunden til at jeg først nu poster en opskrift på bloggen er nok at jeg havde nået et mæthedspunkt over for retten, da jeg både har været køkkenleder i to forskellige vuggestuer og arbejdet i køkkenet på en børnehave igennem en del år. Samtidig har jeg selv haft små børn, som elskede Spaghetti Bolognese. Så der er blevet lavet mangen en Spaghetti Bolognese fra min hånd.

Pludselig poppede lysten til retten op igen. Og da der ofte ikke er langt fra tanke til handling, når det handler om mad, kastede jeg mig ud i en version af retten. Jeg brugte bare hvad køleskabet rummede af grønsager, men jeg er selv godt tilfreds med resultatet.

Her får du min version.

Ingredienser:

2 løg

3 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

250 g gulerødder

3 stængler bladselleri

1 rød peber

200 g markchampignon

1 stok fra en broccoli (Servér buketterne dampede ved siden af)

2 dåser/brikker flåede hakkede tomater

2 spsk tomatpuré

1 dåse grønne linser

1 spsk sød paprika

1 spsk oregano

1 spsk timian

Sambal oelek (Smag selv til)(undlad evt. hvis det er til små børn)

1 spsk æbleeddike

1-2 tsk kokossukker (el. andet sødning)

Uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Start med at rense alle grønsagerne. Skræl broccolistokken og skær buketterne i mindre stykker. (Buketterne skal ikke med i retten, men skal serveres ved siden af.) Hak løgene fint. Skær hvidløgsfeddene i skiver. Skær peberfrugten i små tern. Skær gulerødder, bladselleri, broccolistokken og champignon i grove stykker og kom dem i en foodprocessor. Kør til massen er helt findelt.

Varm olivenolien forsigtigt op i en gryde og tilsæt paprika. Lad den bruse kortvarigt op og tilsæt nu de finthakkede løg og de skiveskårede hvidløgsfed. Svits til løgene er blevet let gennemsigtige. Tilsæt nu den blendede grønsagsmasse og svits yderligere et par minutter. Hæld væden fra linserne i en sigte og kom de afdryppede linser i retten. Tilsæt også de hakkede flåede tomater og tomatpuré. Tilsæt ligeledes oregano, timian, æbleeddike, kokossukker og Sambal Oelek. Rør det hele grundigt sammen og tilsæt nu den finthakkede røde peber. Kog retten op og tilsæt salt og friskkværnet peber. Lad retten simre i ca. 10 min. og smag den derefter til.

Hvis du har tilgang til friske krydderurter er det rigtig dejligt evt. at tilsætte noget finthakket løvstikke, frisk timian og frisk oregano.

Retten er på billedet serveret med spaghetti og lynstegte grønkålsskud, samt broccolibuketter, som er ovehældt med kogende vand og har stået i vandet i ca. 10 min. Derefter er vandet hældt fra og buketterne overhældt med koldt vand.

 

Velbekomme!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Vegansk Spaghetti Bolognese

  1. Ih hvor skønt lever helt uden kød men ungerne sukker efter kødsovs.
    Min søn tåler desværre ikke linser eller kikærter gar du en anden erstatning?

Skriv et svar