Indisk linsegryde med Tandoori masala

Jeg har vist nævnt det flere gange her på bloggen. Jeg er vild med de indiske krydderier. Lige for tiden har jeg forelsket mig i blandingskrydderiet Tandoori Masala. Her har jeg brugt det i en sammenkogt ret med masser af grønsager og grønne linser. Det er måske mest en vinterret, men da det er blæsende og koldt i disse dage, fik jeg lyst til at lave en ret der gav varmen. Da vi skulle have nogle af datterens veninder til spisning lod jeg være med at krydre med chili for en gangs skyld. Så opskriften her er ikke stærk men varmt krydret, hvis man kan sige det. Hvis du gerne vil have at det skal være stærkt kan du jo bare lige røre en smule Sambal Oelek i.

Vi spiste gryderetten sammen med basmatiris kogt med gurkemeje og dem der havde lyst toppede med frisk koriander og limesaft.

Ingredienser: (til ca. 5 personer)

3 dl grønne linser + 6 dl bouillon (eller 2 dåser færdigkogte grønne linser uden væde)

3 laurbærblade

3 spsk kokosolie

3-4 spsk Tandoori Masala

1 spsk finthakket ingefær

(Sambal Oelek hvis man ikke kan undvære chili)

1 tsk gurkemeje

3 fed hvidløg

1 stor el. 2 mindre porrer (løg kan også bruges)

2 mellemstore gulerødder

1 squash (ca 250 g.)

1 aubergine (ca. 250 g.)

1 rød peber

150 g spinat (jeg brugte frosset helbladet spinat)

650 g tomattpassata (purerede tomater)( el. 2 papbrikker/dåser hakkede flåede tomater)

3 dl kokosmælk

uraffineret salt (Smag selv til)

Frisk koriander

Limesaft (Smag selv til )

Fremgangsmåde:

Skyl de grønne linser grundigt. Kog nu linserne i bouillon og med laurbærblade i ca 1/2 time. Hæld derefter det overskydende vand fra i en sigte.

Rens porren grundigt. Skær bund og det grimme fra toppen af. Det grønne af porren skal også bruges, blot ikke kedelige, brune og tørre blade. Skær nu porren op på langs og skyl den grundigt imellem alle bladene og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skrub gulerødderne og skær dem over på langs og derefter i tynde skiver. Skyl squashen og skær den i mundrette stykker. Gør det samme med auberginen. Skyl den røde peber og skær den over på langs og fjern frø og stilk. Skær nu de to halve peberfrugter i mundrette stykker. Skræl ingefæren og skær den i bitte små tern, eller riv den helt fint.

Varm kokosolien op i en gryde (jeg brugte en ? liters gryde) Tilsæt Tandoori Masala, ingefær og gurkemeje og lad det bruse op. Tilsæt nu de hakkede hvidløg og de skiveskårede porrer. Svits dem i olie/krydderi i et par minutter. Tilsæt nu gulerødder, squash og aubergine. Svits ligeledes i et par minutter imens du rører. Nu tilsættes de purerede tomater, den frosne spinat og de kogte grønne linser. Kog op og lad det simre til grønsagerne er møre og spinaten er tøet op. Tilsæt nu uraffineret salt og kokosmælk. Kog retten op og smag grundigt til med salt og evt. limesaft.

Servér evt. retten sammen med basmatiris kogt med gurkemeje, frisk koriander og lidt frisk lime.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar