Abrikosmarmelade med sød kartoffel, citron, ingefær og gurkemeje

Tørrede abrikoser smager bare super lækkert. De er både søde og en smule syrlige og så har de ikke så voldsom påvirkning på blodsukkeret som de andre slags tørrede frugter man kan spise. Abrikoser indeholder en del betacaroten som er et forstadie til vit. A. De søde kartofler indeholder også en del betacaroten. Så hvis du gerne vil have en lidt gylden lød i huden, som man også får af at spise mange gulerødder, så kan du jo spise noget af denne lækre friske marmelade.

Marmeladen er primært sødet af den naturlige sødme som abrikoserne og de søde kartofler indeholder. Jeg har dog valgt at søde med en smule kokossukker også. Det kan du sagtens undlade, hvis du vil holde dit sukkerindtag så lavt som muligt. Vent med at tilsætte sukkeret til du har smagt på marmeladen. Måske du du ikke synes at det behøver at komme i.

Marmeladen er krydret med gurkemeje (mest for den antiinflammatoriske virkning + den smukke farve) frisk revet ingefær, citronsaft og fint revet citronskal.

Alt i alt en skøn og frisk marmelade.

Ingredienser:

150 g. sød kartoffel

150 g tørrede usvovlede abrikoser

25 g kokosblomst sukker

2-3 spsk citronsaft

1 citron, fint revet citronskal af

1 tsk fint revet frisk ingefær

1 tsk fint revet frisk gurkemeje el. 1/2 tsk tørret gurkemeje

1-1 1/2 dl vand

Fremgangsmåde:

Skrub den søde kartoffel grundigt og riv den groft. Skær de tørrede usvovlede abrikoser i små stykker. Rens et stykke ingefær og et stykke gurkemeje og riv dem fint. Skyl en citron, tør den og riv skallen af den på et fint rivejern. Pres derefter saften fra citronen.

Kom nu revet sød kartoffel, abrikosstykker, citronsaft og skal, revet ingefær og gurkemeje og vand i en lille kasserolle. Rør det hele grundigt sammen og bring i kog. Sku derefter ned for varmen så marmeladen står og simrer forsigtigt. Rør jævnligt i marmeladen og tjek at den ikke brænder på. Måske det er nødvendigt at tilsætte en smule mere vand, hvis den bliver lidt for kompakt. Lad den simre i i alt 1/2 times tid. Nu tilsættes kokossukkeret, hvis du synes det skal i. Jeg synes lige det afrunder smagen. Lad derefter marmeladen simre i nogle minutter til sukkeret er opløst og det hele er kogt godt sammen.

Kom nu marmeladen på rengjorte glas og luk til. Da der ikke er konserveringsmiddel i marmeladen skal den spises forholdsvis hurtigt. Brug dine sanser og vurdér selv. Jeg laver selv små portioner når jeg ikke tilsætter så meget sukker, eller også fryser jeg det ned i mindre portioner. På denne måde forlænges holdbarheden.

Marmeladen smager super dejligt oven i en portion varm havregrød og naturligvis, som vist på billedet oven på et stykke brød.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar