Rabarberkompot med syrener, chokoladeganache, vanilleskum og mandelknas

Så er det tid til en dessert med rabarber. Faktisk har jeg en lignende dessert på bloggen, med en blandet bærcoulis i stedet for rabarberkompot. Opskriften her er lavet, til en aften hvor jeg skulle være gæstekok i en madklub. Aftenens tema var Vilde spiselige planter. Derfor kom denne dessert til at indeholde syrénblomster i rabarberkompotten. Man kunne også skifte nogle af rabarberstænglerne ud med kvan eller med Japansk pileurt. Ingen af disse to kunne jeg lige få fat på til dagen, så jeg holdt mig til syrenerne. Syrenblomsterne er dog meget flygtige og sarte i duften, så det er svært at smage dem. Men de er der. Og det var alligevel hyggeligt at kunne bruge nogle af de smukke blomster i maden.

Det er små portionsglas der kan rumme ca. 1.25 dl. der er brugt til opskriften her.

Til ca. 9 portioner:

Chokoladeganache:

200 g. mørk chokolade 70%

2 dl. kokosmælk

Hak chokoladen fint. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Sluk for varmen og tilsæt nu den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter. Rør/pisk nu chokoladeganachen sammen, til den er blank og sammenhængende. Nu er den klar til at komme i bunden på glassene.

Rabarberkompot med syrener:

500 g rabarber (helst vinrabarber eller jordbærrabarber)

1 håndfuld lilla syren blomster

75-100 g. rørsukker

½ tsk. vanillepulver

Rens rabarber stænglerne og skær dem i tynde skiver. Kom nu rabarberskiverne i en gryde sammen med syrenerne, rørsukkeret og vanillepulveret. Varm nu forsigtigt blandingen op og lad den simre til rabarberne er kogt helt ud. Smag til med sukker.  Tag gryden med kompotten væk fra varmen og lad den køle af. Når blandingen er kølet af kan du fordele den over chokoladeganachen.

Soya skum:

1 brik soyafløde (Alpro Cuisine Soya)

1 spsk. citronsaft

1/2 tsk. vanillepulver

Kom fløden i en lille skål og tilsæt citronsaft og vanillepulver el. vanillesukker. Pisk nu til det bliver til skum. Fordel skummet over rabarberkompotten.

Ristede mandler med ahornsirup:

75 g. mandler

1 spsk. ahornsirup

Tænd ovnen på 175 gr. Rist nu mandlerne i ovnen i ca. 10 min. på en bageplade med bagepapir. Sluk nu for ovnen og bland ahornsiruppen med de varme ristede mandler. Lad nu de glaserede mandler køle af og hak dem efterfølgende groft. Fordel de hakkede glasere mandler ud på portionsanretningerne. Slut evt. af med at pynte med nogle små syrenblomster.

 

Rigtig god fornøjelse!

.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rabarberkompot med syrener, chokoladeganache, vanilleskum og mandelknas

  1. jeg har allerede lavet flere af opskrifterne og de er rigtig gode. De er overskuelige og smager godt.
    nu er syren sæsonen forbi for denne gang så hvad vil du anbefale i stedet for i rabarberkompotten ?

Skriv et svar