Fyldig forårssuppe med friske krydderurter

Dagen i dag, med blæsevejr og byger indimellem, passede lige til en dejlig varm suppe. En suppe med masser af lysegrønt ligesom foråret. Suppen indeholder små nye kartofler, forårsløg, spidskål, asparges og masser af friske krydderurter.

Den mætter dejligt da der er en del kartofler og spidskål i. Vi spiste brød til. Hvis du ønsker noget mere protein til kan du komme et godt lag hummus på brødet.

Der blev brugt en del forskellige friske krydderurter i, hvilket gav suppen en dejlig mild smag af de forskellige grønne sager. Du kan sagtens bruge tørrede krydderier, men hvis du har mulighed for det, er det bedste at bruge friske krydderurter.

Suppen blev toppet med små aspargesstykker, ramsløgblomster, purløgsblomster og et drys urtesalt og friskkværnet peber.

Ingredienser:(til 4 personer)

600 g nye små kartofler

1 bdt. forårsløg (5 stk.)

250 g. spidskål

150 g friske grønne asparges

3 spsk olivenolie

3/4 tsk gurkemeje

1,4 l. bouillon

1 dl soyafløde

Forskellige friske krydderurter. Her er der brugt: Løvstikke, esdragon, citrontimian, oregano, ramløgblomster og purløgsblomster.

urtesalt el. uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skrub de små kartofler og skær dem i kvarte. Skyl og rens forårsløgene. Skær dem i små tynde skiver. Skyl de friske asparges og bræk enden af der hvor den knækker når du bøjer den. Skær aspargesene i skrå skiver á ca 2 cm. Rens spidskålen og snit den så fint som du kan. Det fungerer rigtig godt med et mandolinjern. Rens de forskellige friske krydderurter og fjern de grove stilke.

Kog 1,4 l vand op i en elkeddel og kom bouillon i.Varm nu olien op i en gryde. Tilsæt gurkemejen og de skiveskårede forårsløg og svits dem til de er blevet klare. Tilsæt nu de kvarte kartofler og svits videre i et par min. Nu tilsættes bouillonnen. Kog suppen op og lad den simre i ca 10 min. Nu tilsættes den fintsnittede spidskål. Spidskålen skal kun koge med i nogle minutter. Nu tilsættes de finthakkede friske krydderurter og aspargesstykkerne. Det skal først i lige til allersidst, så der stadig er lidt bid i. Tilsæt sojafløden lige før suppen smages til. Smag suppen grundigt til med salt og friskkværnet peber og top den med lidt små apargesstykker, ramsløgblomster og purløgsblomster. Nyd evt. suppen med et stykke dejligt brød.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Fyldig forårssuppe med friske krydderurter

    1. Hej Laila! Beklager det sene svar. Jeg har lidt problemer med kommentarfunktionen på bloggen. Jeg bruger oftest Naturli`s Soya Cuisine, som er et plantebaseret alternativ til fløde. Man kan også få mandelfløde og risfløde, men dem kan man kun købe i Helsekostbutikker. Naturli´s soya Cuisine kan købes i bla. Coops butikker.
      Vh
      Anette

Skriv et svar