Tabbouleh med quinoa

Tabbouleh er oprindeligt lavet med bulgur. Jeg har i stedet for blot skiftet bulgur ud med quinoa. Du kan også bruge perlespelt, perlerug, perlebyg og andre hele kogte korn i stedet for. Da haven lige nu bugner med mynte og persille og jeg faldt over nogle lækre og billige økologiske tomater var det oplagt at lave denne salat.

Salaten smager dejligt friskt og syrligt, da den ud over at bestå af mynte også indeholder en del citronsaft og revet citronskal. Den vil egne sig rigtig godt som tilbehør til grillede grønsager og falafler eller en anden form for bønne/linse bøffer.

Ingredienser: (Til 4 personer)

3 dl quinoa

6 dl vand

1 tsk uraffineret salt

fintrevet citronskal af 1/2 citron

1 spsk citronsaft

Kogning af quinoaen:

Skyl quinoaen grundigt i en sigte. Kom den skyllede quinoa, vand, salt, citronskal og -saft i en gryde. Kog op og lad det simre i 10-15 min.

Ingrdienser:

1 agurk

4 tomater

1 mindre rødløg

1 bdt. mynte

1 bdt. persille

1/2 dl olivenolie

1/2 dl citronsaft

2 fed hvidløg

1 tsk urtesalt el. uraffineret salt

friskkværnet peber

Revet citronskal af 1/2-1 citron

Fremgangsmåde:

Start med at koge quinoaen efter anvisningen. Lad den kogte quinoa køle af før du vender de øvrige ingredienser med dem. De skal helst være let lune, så træder smagene kraftigere frem.

Rens rødløg og hvidløgsfed. Skær rødløget i meget små tern. Pres hvidløgsfeddene og gem dem til dressingen. Skyl agurken og skær den i små tern eller trekanter eller som du bedst kan lide. Skyl tomaterne. Halver dem og fjern stilken. Skær tomaten i passende størrelse stykker. Skyl mynten og persillen og fjern de groveste stilke. Hak begge urterne helt fint. Rør dressingen sammen af olivenolie + citronsaft + to pressede hvidløg + urtesalt + friskkværnet peber + fintrevet citronskal. Smag den til. Dressingen skal være meget syrlig. Bland nu det hele i en stor skål og smag evt til.

Servér salaten med lidt friskkværnet peber, lidt ekstra finthakket persille og mynte og lidt fintrevet citronskal.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar