Cous cous med stegte grønsager og tomatsauce

Denne ret er ret enkel og nem at lave. Den smager skønt og er farverig og smuk at se på. Jeg har valgt at krydre med forskellige friske krydderurter fra haven. Oregano, citrontimian, persille, koriander og en smule løvstikke. Hvis du har friske krydderurter er det generelt en rigtig god idé at bruge af det i madlavningen dagligt. De friske krydderurter indeholder en masse vitaminer, mineraler og sekundærstoffer. De tilfører også maden masser af smag og er medvirkende til at man ikke behøver at salte maden så meget. Man kan dog sagtens bruge forskellige andre slags tørrede krydderier som man har i krydderisamlingen. Feks. vil det smage super lækkert med indiske krydderier eller mellemøstlige krydderier.

Ingredienser: (til 4 personer)

1 mellem stort løg

3 fed hvidløg

1 1/2 gul peber

1 1/2 rød peber

1 dåse/brik hakkede flåede tomater

2 håndfulde blandede friske krydderurter (eller brug de krydderier du kan lide)

1 spsk æbleeddike

1 spsk kokossukker

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til )

2 spsk olivenolie

3 dl cous cous

1 tsk gurkemeje

6 1/2 dl bouillon

Fremgangsmåde:

Rens løg og hvidløgsfed. Skær løget i tern  og pres hvidløgsfeddene. Rens den gule og den røde peber og fjern stilk og kerner. Skær pebrene i aflange strimler. Skyl de friske krydderurter og fjern de grove stilke. Hak nu krydderurterne fint. Varm en pande op og tilsæt olivenolien. (Hvis du bruger tørrede indiske eller mellemøstlige krydderier er det nu du skal tilsætte dem og lade dem bruse kortvarigt op i olien ) Tilsæt de hakkede løg og de pressede fed hvidløg. Svits til løgternene er blevet klare. Tilsæt nu peberstrimlerne og svits til de er blevet bløde. Tilsæt nu de friske hakkede krydderurter. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater, æbleedddike og kokossukker. Kog grønsags/tomatblandingen op og smag til med salt og peber.

Bland gurkemejen med den tørre cous cous i en skål. Kog 6 1/2 dl vand og bland det med bouillon. Lad bouillonnen opløses i det kogende vand før du hælder det over de 3 dl cous cous og gurkemejen. Overhæld nu cous cous med bouillonnen og lad det stå og trække i nogle minutter. Brug en gaffel til at løsne den udblødte cous cous.

Anret retten på et fad. Læg først den kogte cous cous i bunden af fadet. Læg tomatsaucen med løg og peber i midten  af cous cousen. Top evt. med friske krydderurter.

Servér evt. sammen med en hummus. Jeg brugte denne opskrift på hummus.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar