Plantebaseret smørrebrød 1

Plantebaserede madder, plantebaseret smørrebrød, vegansk smørrebrød….. Kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er at de består af råvarer fra planteriget. Og der er SÅ mange spændende måder man kan sammensætte sit smørrebrød på. Her kommer det første eksempel fra mig. De følgende eksempler vil også hedde Plantebaseret smørrebrød og så med et andet nummer. Spændende hvor mange det udvikler sig til.

Inspirationen idag kom fra de råvarer jeg havde været ude at hente i en lille hyggelig Gårdbutik, der hedder Paradiset. Den ligger i Lillenor, på vejen mod Norsminde fra Malling. Jeg købte nyopgravede kartofler, jordbær, friske hvidløg, basilikum, salat og spinat. Og jeg kunne næsten ikke vente med at få kogt de nye kartofler og få smagt dem med en lille klat Smørbar og krydderurtesalt. Mmmmm det er en himmerigsmundfuld.

I denne opskrift vil jeg bare forklare hvordan jeg har lavet det ene af de to stykker smørrebrød jeg har lavet i dag. Opskriften på det andet stykke, der også er på billedet kommer en anden dag. Jeg skal lige have skrevet opskriften på dunserne ned først.

Smørrebrød 1:

Rugbrød= Vælg et lækkert surdejsrugbrød.

Jordbærmayo med chili = 3 friske jordbær + 3 spsk. plantemayo+ lidt urtesalt + lidt friskkværnet peber, en lille smule Sambal Oelek, der blendes sammen og smages til.

Syltede rødløg = opskriften får du her

Nyopgravede kartofler = Skrubbede og kogt i rigeligt vand med en stilk løvstikke og lidt urtesalt i 10 min. Derefter slukkes for komfuret og de trækker i 10 min. Derefter hældes vandet fra og de køler af i et dørslag/sigte.

Frisk salat eller spinat.

Frisk purløg og purløgsblomster.

Urtesalt og friskkværnet peber. 

Fremgangsmåde:

Smør rugbrødet med jordbær/chilimayo. Læg et blad salat, et spidskålsblad eller spinat oven over jordbærmayoen. Skær et par let afkølede kogte kartofler i skiver. Læg dem ovenpå salaten.  Læg nu en skefuld jordbærmayo med chili ovenpå kartoflerne. Nu lægges der nogle syltede rødløg på toppen og der pyntes af med purløgsblomster og frisk purløg. Slut af med et lille drys urtesalt og lidt friskkværnet peber.

God fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar