Hokkaidosmør med hvidløg og chili

Efterårets overflod af forskellige slags grønsager, sætter gang i min kreativitet. Jeg elsker at prøve at finde på nye smagskombinationer og bruge råvarerne på nye måder.

Lige nu står de smukke hokkaido græskar rundt omkring og lyser op med deres smukke orange farve. Jeg køber altid nogle forskellige slags græskar, som jeg har stående som pynt udenfor døren, på denne tid af året. Så tager jeg dem ind og bruger dem efterhånden, som jeg får lyst til hokkaidosuppe, bagte hokkaido, salater med bagt græskar, kager med græskar i, vafler og smørepålæg eller måske dip.

Her har jeg lavet et smørepålæg, som smager dejligt af både græskar, hvidløg og chili. Jeg er vild med det og har haft det på mine madder de sidste par dage.

Jeg har valgt at komme Smørbar i pålægget, da det smager super godt sammen med den kogte hokkaido. Du kan sagtens undlade Smørbar hvis du ønsker at minimere dit olie/fedtstofindtag og så i stedet for tilsætte noget af kogevandet. Prøv dig frem og lav det der passer dig bedst. Det er vigtigt at tilsætte godt med syre og salt, da græskarret er meget fadt i smagen uden. Men når den rette balance opnåes er det bare SÅ lækkert.

Ingredienser:

250 g hokkaido

2 spsk æbleeddike

1-2 fed hvidløg

30 g Smørbar

1 spsk citronsaft

chiliflager el. Sambal Oelek

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær hokkaidoen over og fjern kerner og skræl. Du kan kan godt lade skrællen blive på hvis den er meget tynd og blød. Hvis ikke er det bedst at skrælle den. Skær nu hokkaidoen i små ensartede stykker og kom dem i en gryde med vand. Lad vandet dække stykkerne. Tilsæt nu 2 spsk æbleeddike og 1/2 tsk uraffineret salt til kogevandet. Kog nu græskarstykkerne til de er kogt helt møre. Kom de kogte græskarstykker op i et blenderglas sammen med, hvidløg der er presset igennem en hvidløgspresse, chiliflager, Smørbar, uraffineret salt, citronsaft og friskkværnet peber. Blend nu til puréen/smørret er helt glat og smørbar. Smag til med salt, peber, citronsaft og chili.

Opbevar pålægget i et lukket glas på køl.

God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar