Ovnkartofler med grov sennep

Jeg er vild med kartofler. De smager utrolig godt og kan bruges til utroligt mange forskellige ting. De er billige, klimavenlige, de mætter rigtig godt og så indeholder de en del C-vitaminer, B-vitaminer, Kalium og Jern. Kartofler skal helst spises med skrællen på og hvis du spiser dem kolde har de ikke den samme indvirkning på blodsukkeret da stivelsen ændrer sig til resistent stivelse. Den resistente stivelse går næsten ufordøjet til tyktarmen, hvor det bliver brugt i dannelsen af de gode tarmbakterier. Nu tænker jeg ikke at du skal spise dem kolde, men hvis man laver en stor portion så der er til næste dags frokost, kan man nyde godt af den resistente stivelse dagen efter kartoflerne er bagt.

Denne kartoffelopskrift er meget simpel at lave. Og så smager de  bagte kartofler super lækkert sammen med den grove sennep. Spis dem som tilbehør til aftensmåltidet, med en salat, og ét eller andet proteinrigt. Feks. nogle vegefrikadeller eller en form for postej. På billedet brugte jeg en surkålsremoulade til at dyppe kartoflerne i. Det smagte så godt og tilførte yderligere prebiotika til tarmsystemet.2

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

1 kg kartofler

2 spsk olivenolie

2 spsk grov sennep

1 spsk citronsaft

uraffineret salt

friskkværne peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne grundigt med en hård børste el. noget lign. Skær dem i nogenlunde lige store både. Læg dem i en skål. Bland sennepsmarinaden og smag den til. Vend marinaden med kartoflerne og kom det hele over i et ovnfast fad. Bag nu kartoflerne i 35-40 min. ved 185 g varmluft. Prøv at stikke i dem før du tager dem ud af ovnen. Når de er helt møre er de klar til at spise.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar