Lun efterårssalat

Tiden for de fyldige salater med bl.a. bagte rodfrugter er endelig kommet. Her kommer den første af slagsen for dette efterår. En mættende, lækker og velsmagende salat med masser af gode fibre (prebiotika) .

I denne varme salat er der både bagte rodfrugter, lynstegte blandede grønkålsblade, rå raddichio, grapefiletter og glasserede hasselnødder. Hvis du ønsker at salaten i sig selv skal kunne gøre det ud for et måltid, kan du blot tilsætte lidt kogte korn (f.eks. spelt, boghvede, byg, rug, hirse eller hvad du kan lide) og evt. lidt kogte linser, bønner el. kikærter.)

Salaten her blev brugt som tilbehør til et aftensmåltid, som bestod af lasagne og bagte kartofler.

Ingredienser: (til 4 personer)

Appelsinglasserede persillerødder:

Ingredienser:

600 g persillerødder

2 spsk olivenolie

2 spsk appelsinsaft

1 spsk ahornsirup

fintrevet skal af 1/2 appelsin

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens eller skræl persillerødderne og skær dem i nogenlunde lige store stave. Rør marinaden sammen i en skål og fordel den over persillerødderne. Bag nu de marinerede persillerødder i ovnen i ca. 30 min. ved 200 gr. varmluft.

Resten af salaten:

Ingredienser:

3 blade grønkål

3 blade palmekål

3 blade lilla grønkål

5-7 blade raddichio salat

1-2 spsk. olivenolie

uraffineret salt

friskkværnet peber

1 grapefrugt

50 g hasselnødder

1 spsk ahornsirup + et nip uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skyl de forskellige slags grønkålsblade og fjern de grove ribber. Riv nu bladene i små mundrette stykker. Tør evt. stykkerne i en salatslynge. Skyl raddichiosalaten og riv bladene i mundrette stykker. Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 gr. i ca. 15 min. Lad dem køle af og læg dem på et rent viskestykke. Læg nu noget af viskestykket over nødderne og gnid på dem til de brune skaller løsner og falder af. Kom de ristede nødder på en tør opvarmet pande og tilsæt ahornsirup + et lille nip salt. Tag panden af varmen når det begynder at boble og rør grundigt i nødderne så de ikke brænder på. Hæld nu de glaserede hasselnødder på et skærebræt med noget bagepapir ovenpå og lad dem køle af. Hak dem derefter groft.

Skær skrællen + det hvide under skrællen af grapefrugten. Skær nu grapefrugten i filetter ved at skære og løsne grapebådene på indersiden af hinderne der adskiller bådene. (Håber det giver mening )

Varm en pande op og kom olivenolie på. Kom nu de små stykker blandede grønkål på panden og krydder med uraffineret salt og peber. Steg dem kortvarigt, til de bliver blanke men ikke til de er gennemstegte. Hæld de lynstegte grønkålsstykker over på et fad og bland og anret salaten med de øvrige ingredienser. De bagte persillerødder, raddichio salaten, grape filetterne og de glasserede hasselnødder.

Jeg brugte også nogle morgenfrue kronblade og et par grene fennikel som pynt.

Salaten behøver ingen dressing, da mange af komponenterne er smagt til på forskellig vis. Hvis du alligevel gerne vil bruge en dressing, synes jeg at det passer med en blanding af appelsinsaft, ahornsirup, en smule olivenolie, uraffineret salt og friskkværnet peber.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar