Varm kakao med nødder og dadler

Vi er lige nu i uge 42, hvilket betyder efterårsferie for mange familier. Efteråret kalder på mere tid i sofaen under et varm tæppe, kreative sysler sammen med familien eller gåture i skoven som kræver en dejlig varm kop kakao, når man kommer hjem igen.

Jeg har lavet denne dejlige opskrift med inspiration fra denne Kaffe nødde smoothie. Du kan variere nødderne i denne opskrift. Du kan også lave det med Instant kaffe, carob eller kornkaffe. Ved at lave den varme kakao på denne måde får du gode fedtsyrer fra nødder og frø, samt protein.

Hvis du har lyst til at det skal smage krydret kan du tilføre lidt, kanel, kardemomme og en smule muskatnød.

Ingredienser: (Til 6 dl. varm nøddekakao)

1 dl. blandede nødder/frø  (f.eks. hasselnødder, cashewnødder, mandler, græskarkerner, afskallede hampefrø, sesamfrø )

4 dadler

2 spsk kakao ( du kan også bruge instantkaffe, carob eller kornkaffe )

5 dl kogende vand

1/5 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt nødder/frø i blød i koldt vand nogle timer før du skal bruge dem til den varme nøddekakao. Hæld nu vandet fra og skyl i en sigte i koldt vand. Kom de iblødsatte nødder i en blender sammen med dadlerne, kakao, uraffineret salt og kogende vand. Blend til drikken er helt cremet. Servér evt. som på billedet med planteflødeskum på toppen. Kakao/nødde drikken kan sagtens drikkes uden skum. Den smager super lækkert uden også.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Varm kakao med nødder og dadler

Skriv et svar