Appelsinglaserede rosenkål med valnødder

Der findes desværre mange rosenkåls hadere. Sikkert fordi de i deres barndom har fået serveret totalt udkogte rosenkål, der smager af prut. Eller fordi de er blevet tvunget til at spise dem fordi de var sunde. Selv om jeg også har fået serveret den udkogte slags i min barndom og ikke var vild med dem, har det ikke afskrækket mig fra at arbejde videre med de skønne små guldklumper.

I dag er jeg tosset med dem. Både rå, dampede, sauterede og glaserede som her.

Da vi nærmer os Jul, er min hjerne i Jule mode. Så opskriften på disse appelsinglaserede rosenkål har rumsteret i min hjerne i en uges tid nu. Jeg lavede en prøveversion forleden og har i dag lavet dem igen og rettet lidt til i opskriften.

Server dem evt. som en del af Julemenuen.

Her kommer opskriften:

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

400 g rosenkål

saft og skal fra 1/2-1 appelsin

30 g valnødder

2 spsk ahornsirup

1 spsk olivenolie

1  spsk smørbar

uraffineret salt

friskkværnet peber

tørrede chiliflager (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste grimme blade på rosenkålene. Hvis der er stor forskel på størrelsen er det en god idé at halvere de største så de er nogenlunde lige store. Kom smørbar og olivenolie på en pande og lad det bruse let op. Tilsæt nu alle rosenkålene og giv dem godt med varme til de får lidt farve. Rør grundigt i dem. Når de er blevet klare, lysegrønne i farven tilsættes valnødderne. Rist videre i et par minutter. Tilsæt nu appelsinsaft, ahornsirup, revet appelsinskal, uraffineret salt, friskkværnet peber, tørrede chiliflager og rør grundigt i blandingen. Rosenkålene må endelig ikke være helt gennemkogte. De skal stadig have bid, når de er færdigstegte. Smag på dem og vurdér om de er klare til at servere.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar