Rødbedebøffer med ris og butterbeans

Disse bøffer er oplagte at lave hvis du har ris tilovers, fra dagen før. Det skal være de brune fuldkornsris, da de hvide ris har en helt anden konsistens. Du kan sagtens bruge andre slags bønner eller kikærter end de butterbeans jeg har brugt. Du kan også vælge at krydre dem anderledes. Jeg har feks. selv prøvet at krydre dem med en god portion revet peberrod i stedet for timian og paprika. Det er også rigtig lækkert.

Ingredienser: (til 4 personer)

250 g rødbede (revet)

250 g kogte brune ris

150 kogte butterbeans ( andre bønner eller kikærter kan bruges i stedet for)

150 g rødløg

3 fed hvidløg

50 g hasselnødder

½-1  dl vand

1 spsk loppefrøskaller

2 tsk. timian

1 tsk paprika

1 tsk uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog risene og bønnerne efter anvisningen. Skræl og riv rødbederne. Rens rødløgene og skær dem i kvarte. Rens hvidløgene. Kom butterbeans, ris, rødløg, hvidløg, loppefrøskaller, timian, paprika, salt, peber og hasselnødder i en foodprocessor. Kør til det hele er findelt og sammenhængende. Tag massen ud i en skål og bland den grundigt med den revede rødbede. Form til bøffer og steg dem på en pande i kokosolie. De skal have 6-8 min. på hver side ved middelvarme. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. De skal være gyldne i overfladen.

Servér evt. bøfferne sammen med bagte rodfrugter og en god fyldig salat, der passer til årstiden, eller brug den i en burger. Bøfferne er fryseegnede.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.