Rødbede granola

Rødbede i granola….. What!!!! Ja, hvorfor ikke? Og hvis jeg selv skal sige det, så smager den rigtig godt.

Intentionen bag opskriften er at få flere grønsager ind i alle dagens måltider. Nu er det godt nok ikke særligt mange gram der sniger sig ind her. Men alligevel. “Mange bække små, gør en stor å”. Alt tæller med. Hvis du ovenikøbet serverer granolaen oven på en Greenie eller en anden form for smoothie, som indeholder grønsager, så begynder det at blive til noget.

Ingredienser:

100 g revet rødbede

4 dl grove havregryn (brug glutenfrie havregryn, hvid granolaen skal være 100 % glutenfri)

1 dl quinoaflager

1 1/2 dl kokosmel

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl hasselnødder

1 dl mandler

1/2 dl solsikkekerner

1 dl figentern (kan undlades)

1/2 dl rødbedesaft

1 1/2 spsk kokosolie

1 1/2 spsk ahornsirup

1 1/2 tsk rålakridspulver

1 tsk stødt kardemomme

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl rødbeden og riv den.

Bland de tørre ingredienser i en skål. Havregryn, quinoaflager, kokosmel, hørfrø, sesamfrø, hasselnødder, mandler, rålakridspulver og kardemomme. Bland kokosolie og ahornsirup i en lille kasserolle. Varm forsigtigt op til kokosolien smelter. Bland nu den smeltede kokosolie/ahornsirup i den tørre masse. Bland derefter det revne rødbede og rødbedesaften grundigt i granolaen. 

Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist/bag ved 150 gr. varmluft i 2 x 15 min.  Rør i blandingen efter de første 15 min. og rør igen efter de næste 15 min. Tilsæt nu figenternene og giv granolaen ca. 10 min. mere. Grunden til at figenstykkerne først tilsættes til sidst er at de bliver alt for hårde og tørre hvis de bages med i hele perioden. 

Lad nu granolaen køle helt af før den kommes på et lufttæt glas.

Spis den oven på en smoothie, oven på en planteyoghurt sammen med noget frugt eller bare med plantedrik og evt. nogle friske bær eller noget frisk frugt.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar