Julesmåkager med mandler (veganske)

Julesmåkager skal der til. Her har jeg lavet en opskrift på nogle dejligt sprøde småkager, som er krydret med kanel, kardemomme og ingefær. Småkagerne indeholder halvt fint speltmel og halvt groft speltmel. Der er brugt kokossukker som sødning og ikke voldsomt meget. Alligevel smager de sødt og dejligt. De er blevet godkendt her i familien, hvilket er et af mine kriterier for at dele opskriften med andre. Så værsgo´, her har du min nyeste Julesmåkage opskrift. Servér dem sammen med en dejlig varm kop te eller et glas varmt æblegløgg.

Ingredienser:

150 g smørbar

75 g kokossukker

125 g groft speltmel

125 g sigtet speltmel

50 g finthakkede mandler

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt ingefær el. 1 tsk. fintrevet frisk ingefær

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne fint. Bland alle de tørre ingredienser grundigt sammen i en skål. Tilsæt de 125 g Smørbar i klatter med en ske oven i de tørre ingredienser. Ælt nu dejen grundigt sammen. Stil dejen køligt i en times tid. Del nu dejen op i tre dele og form dem til kugler. Rul nu dejen ud i en tykkelse der passer til en småkage. Stik nu kagerne ud i den form du ønsker. Læg nu de ubagte småkager på en bageplade på bagepapir.

Bages 7-8 min. ved 200 gr. varmluft. Da ovne bager meget forskelligt, skal du holde grundigt øje under bagningen, så småkagerne ikke bliver for mørke. De er mørke i sig selv p.g.a. kokossukkeret, men må ikke blive brankede.

Lad småkagerne køle af på en rist og kom dem i en lufttæt dåse eller et lufttæt glas.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar