Vaffelrösties

Her kommer som lovet en opskrift på Vaffelrösties. Jeg har lavet dem med kartofler, gulerødder og lidt løg. Og for at binde dem lidt bedre sammen har jeg brugt loppefrøskaller og linsemel. De er lækre at spise sammen med feks. hummus eller en anden form for smørepålæg, surkål, salat, lidt chilimayo eller en eller anden form for dressing og avocado. Spis dem enten som en form for åben sandwich eller som en del af et varmt måltid.

Ingredienser: (Til 5-6 vafler )

650 g kartofler

150 g gulerødder

75 g løg

4 spsk linsemel el. kikærtemel

urtesalt

1 tsk gurkemeje

timian eller rosmarin

friskkværnet peber

1/2 dl vand

1 spsk loppefrøskaller

1 lille bdt. persille

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og gulerødder. Rens løget. Riv de 325 g kartofler groft og de 325 g fint. Riv gulerødderne fint. Hak løget helt fint. Skyl persillen og fjern de groveste stængler. Hak nu persillen fint. Bland alle grønsagerne + persillen i en skål. Knug så meget væske ud af massen som muligt. Bland vand og loppefrøskaller og lad det stå og gelere i et par minutter. Bland nu linsemel, timian eller rosmarin, urtesalt og friskkværnet peber. Kom denne blanding i grønsagerne og rør det hele grundigt sammen. Til sidst kommes loppefrø+ vand i og det blandes grundigt sammen det hele. Varm nu et vaffeljern op og smør lidt olivenolie på. Bag til vaflerne er gyldne. Mit vaffeljern siger at de vaflerne er klar (lyset går ud ) inden de er det. Så jeg lader det bage lidt længere end timeren siger. De skal være gyldne og gerne lidt sprøde. Hvis du gerne vil have dem mere sprøde kan du varme dem op i ovnen lige før du skal spise dem.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar