Bagt grød med bær

Så fik jeg pludselig lyst til en portion bagt grød. Èn af slagsen med bær og gode kilder til omega3 fedtsyrer. Jeg tænker ofte på at huske på at få omega3 fedtsyrer i min kost. Denne bagte grød er ingen undtagelse. Her har jeg tilføjet afskallede hampefrø, valnødder og chiafrø. Ud over omega3 fedtsyrer er der naturligvis en masse andre gode næringsstoffer. Og ikke mindst lækker smag og konsistens. Grøden er krydret med stødt kardemomme, vanille og fintrevet limeskal. Og den blev serveret med en god klat soyayoghurt med en smule ren vanille i. Mmmmmm….

Ingredienser: (Til 2 gode portioner)

2 dl. havregryn ( Jeg kan bedst lide de grove, men begge kan bruges. Du kan også brug rugflager, bygflager el. andre flager )

2 dl. plantedrik (jeg brugte mandeldrik)

1-2 dl vand

125 g banan ( gerne godt moden )

75 g bær ( Jeg brugte vilde blåbær og hindbær. Brug dine yndlingsbær)

25 g valnødder

1 spsk afskallede hampefrø

1 spsk chiafrø

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk bagepulver

1/3 tsk vanillepulver

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Hak valnødderne groft. Bland de tørre ingredienser i en skål. Havregryn, de grofthakkede valnødder, hampefrø, chiafrø, uraffineret salt, stødt kardemomme, vanillepulver og bagepulver. Mos banan i en skål og tilsæt plantedrik og vand. Rør de våde ingredienser grundigt sammen. Bland nu de våde ingredienser med de tørre. Til sidst røres bærrene sammen med grødblandingen. Smør nu et ildfast fad med kokosolie eller Smørbar. Fordel grødblandingen i fadet og kom lidt kokosolie og lidt hakkede mandler eller hasselnødder på toppen. Jeg brugte to store stentøjskopper, til at bage grøden i.

Bag nu grøden ved 175 gr. varmluft i ca. 30-40 min. Hvis du bager den i to mindre forme skal den have ca. 30 min. og hvis du bager den i én lidt større form skal den have ca. 40 min.

Servér evt. den bagte grød med lidt revet limeskal, lidt ekstra bær og en god klat yoghurt eller noget koldt plantedrik i kanten.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar