Tandoori tofu med røde linser og blomkål

Så er vi lige et smut i Indien. Jeg er vild med de forskellige indiske krydderiblandinger. Bl.a. Tandoori, Garam Masala og Karry. Allesammen blandinger der varierer fra område til område i Indien. Måske endda fra familie til familie. Man udvikler sine egne favoritblandinger. Det er en videskab i sig selv med alle de forskellige traditioner der er omkring krydderiblandingerne i de forskellige områder i Indien. En gang imellem leger jeg selv med blandingerne. Rister de hele frø og knuser dem derefter i en morter og har så mine egne blandinger for en tid. Der er ingen tvivl om at det giver den kraftigste aroma, selv at lave sine blandinger fra bunden, men det kræver en del tid og man skal sætte sig ind i hvilke blandinger der passer sammen. For at gøre det nemmere, både for jer og for mig selv, har jeg købt et økologisk Tandoori blandingskrydderi fra Øko Livet, som jeg synes smager dejligt. Denne Tandoori har jeg brugt i retten her. Øko Livet har en serie af økologiske krydderiblandinger, som kan købes i Aldi. (Ikke reklame, blot en anbefaling)

Den sammenkogte ret her indeholder ud over krydderierne løg, hvidløg, røde linser, tofu, blomkål, spinat og flåede tomater.

Du kan servere den sammen med ris eller brød. Du kan også tilsætte en skefuld yoghurt (plante)eller to. Styrken varieres ved at tilsætte mere eller mindre Sambal Oelek. Hvis der er børn i familien er det en god ide at minimere mængden af Sambal Oelek..

Ingredienser: (til 4 personer)

2 løg (ca. 175 g.)

4-5 fed hvidløg

250 g røde linser

200 neutral tofu

200 g blomkål

150 g helbladet spinat

6 dl bouillon

1 dåse hakkede flåede tomater

2 spsk kokosolie el. olivenolie

3 spsk Tandoori

1 tsk gurkemeje

1/2 tsk Sambal Oelek

uraffineret salt

friskkværnet peber

frisk koriander til topping

Yoghurt til topping

Fremgangsmåde:

Rens og hak løgene i små tern. Rens hvidløg og skær i skiver. Skær tofuen i tern. Rens blomkålen og pluk den i små buketter. Skyl de røde linser grundigt i en sigte og lad vandet dryppe fra. Varm olien op i en tykbundet gryde og tilsæt tandoori og gurkemeje. Lad olien bruse let op. Tilsæt nu de finthakkede løg samt hvidløg. Svits forsigtigt til løgternene bliver klare. Tilsæt nu tofuternene, blomkålsbuketterne og de røde linser og rør forsigtigt rundt i blandingen. Nu tilsættes både bouillonen, de flåede hakkede tomater, uraffineret salt og friskkværnet peber. Lad retten simre forsigtigt i ca. 25 min. alt imens du forsigtigt rører i den indimellem, så den ikke brænder på. Når linserne er ved at være kogt møre tilsættes den friske spinat og Sambal Oelek. Det tager kun et par minutter, så er spinaten faldet sammen. Rør nu det atter i retten og smag den til med salt, peber og evt. noget mere Sambal Oelek.

Servér retten sammen med ris eller noget brød og et par skefulde yoghurt. Hvis du vil kæle ekstra meget for smagen og du som jeg er vild med frisk koriander, kan du toppe retten med noget af det.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar