Rødbedetatar med peberrod og rødbede cashewcreme

Denne rødbedetatar vil egne sig rigtig godt som forret Nytårsaften. Jeg har lavet den nogle gange efterhånden. Vi er flere peberrodselskere her i familien, så når der er godt med peberrod får vi Julelys i øjnene. Eller det må nærmere være Nytårslys lige nu.

Da jeg lavede den i sommers blev den serveret med grillede asparges. Det gør den ikke nu, da aspargesene ikke er i sæson nu.

Tataren bliver serveret på et leje af vårsalat og rucola, med en Rødbedecreme med peberrod og cashewnødder, kapers og tynde ristede rugbrødstrekanter.

Ingredienser: (til 4 personer)

500 g kogte rødbeder ((vægt uden skræl) Kog ca 700 g rødbede med skræl i alt. Så er der både til cremen og selve tataren)

3-4 spsk fintrevet peberrod

2 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

uraffineret salt (smag selv til )

friskkværnet peber ( smag selv til )

Fremgangsmåde:

Skrub rødbederne grundigt og lad lidt af toppen + den lille rod i bunden sidde. Kog de hele rødbeder med skræl i en gryde i rigeligt vand, til de er kogt møre. Hæld nu vandet fra og hæld med det samme koldt vand på dem og lad dem stå i det kolde vand. På denne måde slipper skindet og du kan som regel nemt smutte skrællen af. Hvis du lader dem være i vandet er det lidt nemmere at gnide skrællen af og det sviner ikke i hele vasken. Riv nu rødbederne på det grove rivejern. Tilsæt derefter citronsaft, olivenolie, fintrevet peberrod, salt og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen og smag til.

Rødbedecreme med cashewnødder og peberrod

Ingredienser:

60 g kogt rødbede

75 g cashewnødder

3/4 dl kogt vand

2 spsk citronsaft

fintrevet peberrod

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i kogende vand 1-2 timer før cremen skal laves. Hæld derefter vandet fra og skyl nødderne. Kom dem i en blender sammen med det kogte rødbede, det kogende vand, citronsaft salt og peber. Blend nu til massen er helt cremet. Tag cremen ud i en skål, riv peberroden og rør den sammen med cremen. Smag nu til med salt, peber, citronsaft og peberrod.

Ved anretningen kan du stille 4 tallerkner klar og lægge salaten på dem. Stil nu en rund form oven på salaten, som du fylder op med rødbedetataren. Pres tataren godt sammen og løft derefter formen væk. Pynt nu med Rødbede cremen, kapers, fintrevet peberrod, ristede rugbrødstrekanter og noget friskt grønt.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rødbedetatar med peberrod og rødbede cashewcreme

  1. Det lyder lækkert, men skal cashewnødderne virkelig koge i 2 timer, eller skal vandet bare koge, hvorefter man lader nødderne stå i blød i det i 2 timer?

    Og godt nytår, selvfølgelig 🙂

Skriv et svar