Græsk vintersalat

I aften skal vi spise denne salat med nogle græske kartofler, bagte grønne bønner med hvidløg og nogle små bønnefrikadeller. Et skønt måltid, fyldt med en masse gode og nærende grønsager.

Når man spiser sådan en slags mad er det ingen sag at få de anbefalede 600 g grønt og frugt om dagen og noget mere til.

Salaten er meget simpel. Den oprindelige version er med fetaost, men jeg bruger fermenteret tofu også kaldet Feto. Det er lidt svært at få fat på. Man kan få det i helsekostbutikker og i Aarhus kan man få det i nogle af de største Super Brugser, der har fokus på økologi og et større udvalg af veganske varer. Somme tider kan man få den fermenterede tofu med krydderurter og den vil jeg klart anbefale. Men den neutrale er også lækker. Ellers består salaten af hvidkål el. spidskål, gulerødder, persille og kalamataoliven. Og en dejlig frisk dressing med citron og hvidløg.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

500 g hvidkål el spidskål

3 mellemstore gulerødder

1 bdt. persille

100 g Kalamataoliven ( både med og uden sten kan bruges)

100 g feto ( Fermenteret tofu som minder lidt om feta i smagen ) eller almindelig tofu

3 spsk olivenolie

4 spsk citronsaft

2 fed hvidløg

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær kålen over og fjern stokken. Snit nu kålen fint. Brug evt. et mandolinjern. Skrub gulerødderne og riv dem groft eller skær dem i små tynde stave. Skyl persillen grundigt og fjern de grove stilke. (Gem dem til bl.a. smoothies og supper. Hak persillen fint. Hvis det er oliven uden sten du har, kan du hakke dem groft. Rør/pisk dressingen sammen af olivenolien, citronsaften, hvidløgs feddene som helst skal presses igennem en hvidløgspresser, uraffineret salt og godt med friskkværnet peber. Smulder fetoen groft i en lille skål.

Bland nu den fint snittede kål med de groft revede gulerødder, den hakkede persille, den smuldrede feto og de hakkede eller hele kalamataoliven. Bland til sidst dressingen i salaten og anret den på et fad eller i en skål.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar