Græske kartofler

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele denne opskrift. Jeg har lavet disse kartofler en million gange og aldrig tænkt på at skulle dele opskriften på dem, da der jo er så mange opskrifter derude i æteren på græske kartofler. Men selvfølgelig skal jeg da dele den opskrift, selvom der er mange andre derude. Jeg har altid elsket græske kartofler og det gør elle i familien. Så her kommer min version.

Ingredienser:

1 kg kartofler

4 spsk olivenolie

2 citroner

1 tsk gurkemeje

2 spsk oregano (tørret) (hvis du bruger frisk oregano skal du bruge ca. 4 spsk.)

uraffineret salt (smag selv til )

friskkværnet peber (smag selv til )

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og skær grimme pletter væk. Skær kartoflerne i kvarte både. Skær citronerne over og pres saften fra dem. Gem citron “skallerne” og skær dem i mindre stykker. Rør olie, citronsaft, gurkemeje, oregano, salt og peber sammen. Læg kartoffelbådene op i en skål og vend dem grundigt i olie/citron/krydderi blandingen. Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoflerne på den. Fordel ligeledes citron stykkerne ud mellem kartoflerne. De skal med for at give ekstra citronsmag. Hvis du ikke bryder dig om at kartofler smager meget af citron, kan du blot undlade at bage skallerne med. Bag nu kartoflerne ved 200 gr. varmluft i ca. 35 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar