Broccolisalat med cashew creme, soltørrede tomater og tranebær

Broccolisalat er en gammel klassiker. Alligevel har jeg lavet min egen version af den. Jeg har lavet en syrlig cashew creme som jeg har brugt som dressing. Den finder du opskriften på HER   Derudover er der soltørrede tomater i for at give lidt mere umami og salt i salaten. Der er også finthakket rødløg, tørrede tranebær og små æbletern i. Alt i alt en dejlig sprød, frisk og smagfuld salat.

Ingredienser:

400 g broccoli (vægt uden stok)

125 g æble (gerne et syrligt æble)

50 g søde tørrede tranebær

30 g soltørrede tomater

ca. 25 g rødløg

1- 1 1/2 dl cashew creme (Link til opskriften ligger ovenfor i teksten)

fintrevet citronskal fra 1/2 citron

Uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at lave cashew cremen. Skær buketterne af et eller to broccoli til du har 400 g. Gem stokkene. (Og brug dem i suppe eller en sammenkogt ret) Del buketterne i mundrette størrelser og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over så det dækker buketterne helt. Lad det stå i ca. 10 min. Hæld derefter vandet fra og skyl buketterne i koldt vand. Læg dem til afdrypning i en sigte.

Skær de soltørrede tomater i tynde strimler. Rens rødløget og skær det i meget små tern. Bland nu broccolibuketterne med de soltørrede tomater, rødløgsternene, de tørrede tranebær og cashewcremen grundigt sammen. Smag til med salt, peber og fintrevet citronskal.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar