Ovnkartofler med tandoori og nigellafrø

Disse ovnkartofler smager rigtig godt sammen med andre Indisk krydrede madretter. Tandoori er et indisk blandingskrydderi som jeg er helt vild med. Jeg bruger en økologisk Tandoori fra Økolivet. Det kan købes i Aldi butikkerne. Det består af paprika, koriander, ingefær, løg og hvidløgspulver, spidskommen, bukkehornsfrø, chili, kanel og muskatnød.  Her har jeg brugt denne Tandoori som krydderi på ovnbagte kartofler, sammen med nigellafrø. Kartoflerne blev serveret med et dip bestående af en chilimayonaise, ovnbagt tofu marineret i tamari, ingefær, hvidløg og limesaft og hvidkål og ærter stegt i karry. En spicy og varmende ret.

Ingredienser: (4 personer)

1 kg kartofler

3 spsk olivenolie

3 spsk linsemel el kikærtemel

2 spsk Tandoori

1-2 spsk Nigellafrø

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 gr. varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem i nogenlunde lige store både. Rør olivenolien sammen med linsemel, Tandoori, uraffineret salt og friskkværnet peber. Vend olie, linsemel, krydderiblandingen grundigt sammen med kartoffelbådene. Brug hænderne til at fordele blandingen på kartoflerne. Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne ved 200 gr. varmluft i ca. 40 min.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar