Mandelbites med citron og hampefrøprotein

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg er glad for søde sager. Naturligvis søde sager der er lavet af gode rene økologiske eller biodynamiske råvarer. Og helst sødet med tørrede frugter , ahornsirup, kokossukker eller en anden form for uraffineret sukker. Disse mandelbites er til den ret søde side, da der er en mandelkaramel som mellemlag. Derfor er et lille stykke nok til at tilfredsstille den søde tand. Det er det ihvertfald hos mig. Jeg har tilsat hampefrøprotein, for at blodsukkeret ikke går helt amok. Det kan ikke smages men har forhåbentlig en lille positiv indvirkning på blodsukkeret.

Nederste lag:

Ingredienser:

150 g mandler

125 g tørrede usvovlede abrikoser

100 g bløde dadler (vægt uden sten)

4 spsk hampefrøprotein

3 spsk kakaonibs

2 spsk citronsaft

ffintrevet skal fra 1/2 citron

1/4 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor pånær kakaonibsene. Kør til massen er sammenhængende men med lidt grove stykker mandler i. Tilsæt nu kakaonibsene og kør til de er blandet godt i massen. Du skal kunne se stykker af mandlerne, hvis du ønsker at dine mandelsnitter skal være crunchy. Hvis du ønsker dem mere bløde i konsistensen kan du køre massen længere. Find en lille madkasse el. lign. på ca. 13x19cm.  Beklæd den med bagepapir og fordel nu massen deri. Tryk den helt ned i kassen og glat overfladen.

Mellemlag: ( Mandelkaramel )

Ingredienser:

100 g mandelsmør ( af ristede mandler)

4 spsk ahornsirup

4 spsk plantedrik (gerne sødet)

1/2 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Bland mandelsmør, ahornsirup, plantedrik (jeg brugte en sojadrik med vanille), vanillepulver og uraffineret salt i en lille skål eller i en minihakker. Fordel nu massen ud over det nederste lag. Læg låg på kassen og sæt den i fryseren i et par timer, til massen er blevet hård.

Øverste lag:

75 g mørk 70 el. 85% chokolade

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i en chokoladesmelter. Hæld den smeltede chokolade ud over overfladen på mellemlaget når konfekten har været i fryseren i nogle timer og mellemlaget er blevet stift. Drys hakkede mandler , kakaonibs og revet citronskal ud  over chokoladen umiddelbart efter det er hældt på. Hvis du venter for længe med at drysse de hakkede mandler på vil de ikke hænge fast i chokoladen.

Sæt nu formen i fryseren igen og tag den ud når den er helt kold. Nu løftes konfefekten op fra formen og skæres i mindre stykker. Opbevar konfekten i fryseren og tag den ud umiddelbart før den serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar