Cremet pastasauce med snackpeber og hvide bønner

Denne pastasauce indeholder både en del grønsager og bønner. Det betyder at selv om man bare serverer en portion pasta med denne sauce, vil få proteiner i måltidet. Da saucen også indeholder både løg, blomkål og snackpeber, får du også grønsager indenbords ved denne ret. Jeg har valgt at toppe portionen med ristede mandler med paprika og røget salt, da jeg elsker knas og umami i min mad. Mandlerne passer både smagsmæssigt til måltidet og giver noget at tygge på.

Den er nem og forholdsvis hurtig at lave. Især hvis du allerede har kogt bønnerne eller bruge bønner på dåse. Rigtig god fornøjelse.

Ingredienser: (Til 4 personer)

250 g kogte cannilinibønner, hvide bønner el. butterbeans (Svarer til 125 g. tørrede bønner)

100 g løg

3 fed hvidløg

150 g blomkål (brug evt. blomkålsris)

2 snackpebre (brug evt. gulerødder i stedet for snack pebre)

3 dl usødet sojamælk

2 spsk dijonsennep

1 spsk æbleeddike

1 spsk paprika

1/2 tsk Sambal Oelek (Chilipasta)

uraffineret salt (retten kræver en del salt før den kommer til at smage godt)

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt bønnerne i blød i ca. 10-12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra og skyl dem. Kog nu bønnerne i rigeligt nyt vand til de er helt møre. Der er forskel på kogetiden på små hvide bønner og butterbeans. Så se på anvisningen på emballagen hvor lang tid de skal koge. Når bønnerne er helt møre, hældes kogevandet fra.

Rens løg og hvidløg og skær dem i mindre tern. Rens snackpebrene og skær dem i mindre stykker. Hak blomkålen helt fint el. kør den i en foodprocessor til den er helt findelt. Du kan sagtens bruge blomkålsris fra frost i stedet for frisk blomkål.

Varm olivenolien op på en pande eller i en tykbundet gryde og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse forsigtigt op. Tilsæt nu de hakkede løg og hvidløg. Svits til løgene er blevet blanke og gennemsigtige. Tilsæt nu snackpeber og blomkål og svits i 5-10 minutter. Nu tilsættes den usødede sojadrik og de kogte bønner. Lad retten simre i 5 min. Tilsæt nu dijonsennep, æbleeddike, Sambal Oelek, uraffineret salt og friskkværnet peber. Lad blandingen simre til alt er kogt mørt. Kom nu det hele i en blender og blend til saucen er helt cremet. Hæld derefter den blendede sauce tilbage i gryden eller panden og den smages til med dijonsennep, æbleeddike, uraffineret salt, friskkværnet peber og Sambal Oelek.

Kog den type pasta du kan lide og bland den kogte pasta med pastasaucen. Servèr evt. med langtidsbagte datterino tomater, ristede mandler med paprika og frisk basilikum.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cremet pastasauce med snackpeber og hvide bønner

  1. Den ser super spændende ud, den her ret! Kan man bruge almindelig mælk i stedet for soja produktet? Og andre eddiker end lige æble eddike?
    (Det er en af de retter hvor jeg ville skulle købe mange nye produkter for at afprøve den, derfor jeg spørger 😊)

Skriv et svar