At lave sine egne falafler er ikke svært. Det kræver blot at du sætter tørrede kikærter/Ingrid ærter/gråærter i blød 10-12 timer før du laver farsen. Der er nogle der bruger kogte kikærter, men jeg synes at falaflerne bliver bedst, når de er lavet af kikærter/Ingrid ærter/gråærter, der blot er udblødte. Som med så meget andet er det smag og behag.
Falaflerne her er med aubergine og de er krydret med blandingskrydderiet Garam Masala. Du kan prøve at bruge farsen til at lave vafler med også. Det er lækkert med guacomole smurt på vaflen og derefter med en fyldig blandet salat og noget dressing ovenpå.
Her har jeg lavet falafler af farsen og stegt dem i en æbleskivepande. Det er den nemmeste måde at få dem stegt på alle sider, hvis man gerne vil have at de er helt runde, som de oprindelige. Du kan også friturestege dem, hvor du først bruger en is ske til at forme dem med og derefter dumper dem ned i den varme olie. Det er den originale måde at lave dem på. Du kan dog sagtens forme dem som flade bøffer i stedet for og stege dem på begge sider på en pande. Så kan de også bruges i en burger.
Servér evt falaflerne med fladbrød, hummus, en lækker salat og tahindressing. Her har jeg serveret dem i et fladbrød. Med en avocadocreme, bagte blomkål og sød kartoffel. Stegte majs og stegt grønkål. En meget lækker, fyldig og mættende portion.
Ingredienser: ( ca. 24 stk )
200 g tørrede kikærter el. Ingridærter el. gråærter
200 g aubergine (renset vægt)
150 g løg (renset vægt)
1 1/4 dl kikærtermel, el. Ingridærtemel, el. rismel.
evt. 1/2 dl vand
3 fed hvidløg
3 spsk Tamari
2 spsk Garam Masala
2 spsk citronsaft
1 tsk gurkemeje
1 tsk bagepulver
1 tsk uraffineret salt
olivenolie el. kokosolie til at stege falaflerne i
Fremgangsmåde:
Sæt de tørrede kikærter/Ingrid ærter/gråærter i blød i rigeligt vand i 10-12 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Skyl auberginen og skær stilken fra. Skær den derefter i grove stykker. Rens løg og hvidløg og skær det i grove stykker. Kom nu de udblødte ærter, aubergine- og løgstykkerne og alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør massen til den er helt findelt og kan formes til falafler. Lad farsen hvile i 1/2 times tid før du steger dem. Du kan vælge at stege dem i en æbleskivepande eller du kan stege dem på en almindelig pande. Du kan selvfølgelig også dybstege/friturestege dem. Brug evt. en is ske til at forme falaflerne med. Falafler behøver ikke være runde. De kan bare steges som flade små bøffer/frikadeller. Du bestemmer selv.
Rigtig god fornøjelse!