Falafler med aubergine

At lave sine egne falafler er slet ikke særlig svært. Det kræver blot at du sætter tørrede kikærter i blød 10-12 timer før du laver farsen. Jeg ved godt at der er mange der bruger kogte kikærter til at lave falafler med. Jeg har bare lært at man ikke skal bruge kogte men blot iblødsatte kikærter til det. Og jeg synes også at falaflerne bliver bedst, når de er lavet af kikærter der blot er udblødte og ikke kogte. Men, men, som med alt andet er det smag og behag.

Falaflerne her er med aubergine og de er krydret med blandingskrydderiet Garam Masala. Du kan prøve at bruge farsen til at lave vafler med også. Det er lækkert med guacomole smurt på vaflen og derefter med en fyldig blandet salat og noget dressing ovenpå.

Her har jeg lavet falafler af farsen og stegt dem i en æbleskivepande. Det er den nemmeste måde at få dem stegt på alle sider, hvis man gerne vil have at de er helt runde, som de oprindelige. Du kan dog sagtens forme dem som flade bøffer i stedet for. Så kan de også bruges i en burger.

Servér evt falaflerne med fladbrød, hummus, en lækker salat og tahindressing. Her har jeg serveret dem i et fladbrød. Med en avocadocreme, bagte blomkål og sød kartoffel. Stegte majs og stegt grønkål. En meget lækker, fyldig og mættende portion.

Ingredienser:

200 g tørrede kikærter

200 g aubergine

175 g løg

1 1/4 dl rismel

1/2 dl vand

3 fed hvidløg

3 spsk Tamari

2 spsk Garam Masala

2 spsk citronsaft

1 tsk gurkemeje

1 tsk bagepulver

1 tsk uraffineret salt

olivenolie el. kokosolie til at stege falaflerne i

Fremgangsmåde:

Sæt de tørrede kikærter i blød i rigeligt vand i 10-12 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Skyl auberginen og skær stilken fra. Skær den derefter i grove stykker. Rens løg og hvidløg og skær det i grove stykker. Kom nu de udblødte kikærter, aubergine- og løgstykkerne og alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør massen til den er helt findelt og kan formes til falafler. Lad farsen hvile i 1/2 times tid før du steger dem. Du kan vælge at stege dem i en æbleskivepande eller du kan stege dem på en almindelig pande. Du kan selvfølgelig også dybstege dem. Falafler behøver ikke være runde. De kan bare steges som flade små bøffer/frikadeller. Du bestemmer selv.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar