Kikærte curry med blomkål og ærter

For et stykke tid siden lavede jeg denne opskrift og delte billedet på Instagram. Så gik retten i glemmebogen. Tror at jeg havde rigeligt andet at se til. Nyt vikarjob, en datter der lige var sendt afsted til Afrika og alt det der fulgte pga. Covid19. Hun kom hjem igen i god behold, efter 1 1/2 uge, 5-6 uger før forventet.

Livet går videre og jeg bliver ved med at dele min madglæde og min passion for plantebaseret mad herinde. Jeg nyder de sanselige oplevelser der er forbundet med at spise. Og jeg nyder at gøre noget godt for min krop ved at servere mad der nærer den. Og hvis jeg kan inspirere andre til at gøre noget godt for sig selv også er det jo bare skønt.

Nu fandt jeg så mine notater med  opskriften på. Jeg synes den fortjener at blive delt her på bloggen, da den smagte rigtig dejligt. Her kommer der så endnu en Indisk inspireret gryderet til samlingen. Jeg serverede den med frisk koriander og Naan brød ved siden. Du kan sagtens servere den med ris i stedet for brød. Eller med begge dele. Håber du vil tage godt imod den.

Ingredienser: (Til 4 personer)

250 g kogte kikærter (svarer til ca 125 g tørrede kikærter)

300 g blomkål

200 g løg

250 g ærter

1 dåse flåede hakkede tomater

6 dl vand

75 g spinat (både frisk og frosset helbladet spinat kan bruges)

4 spsk linsemel el kikærtemel

3 spsk olivenolie el. kokosolie

3 fed hvidløg

2 spsk friskrevet ingefær

1 spsk gurkemeje

1 spsk stødt koriander

1 1/2 stødt kanel

1 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk Sambal Oelek

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens og hak løg og hvidløg i fine tern. Rens blomkål og pluk det i passende mundrette stykker. Kom olien i en tykbundet gryde og varm den forsigtigt op. Tilsæt alle krydderierne (gurkemeje, koriander, spidskommen, ingefær og kanel ) og lad krydderierne bruse let op. Tilsæt nu løg og hvidløgstern og svits dem til de er blevet blanke. Tilsæt nu blomkålsbuketterne, spinat og linse el. kikærtemel. Rør det hele grundigt sammen og svits i et par minutter igen. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater og vandet. Varm nu blandingen op til kogepunktet og skru derefter ned så det blot står og simrer. Tilsæt nu uraffineret salt, friskkværnet peber, ærter og de kogte kikærter. Smag retten til. Hvis du som jeg godt kan lide stærk mad kan du tilsætte Sambal Oelek nu. Lad nu retten simre i et par minutter. Servér den evt. med frisk koriander på toppen og Naan brød ved siden.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar