Linsevafler med gulerod

Disse vafler kan både bruges i det søde og det salte køkken. Her har jeg brugt dem i det søde køkken og tilsat nogle dadler. Hvis du vil bruge dem i det salte køkken kan du bare undlade at tilsætte dadler. Men du kan i stedet tilsætte lidt ekstra salt. Du kan enten bruge splitlinser el. linsemel til vaffeldejen. En powerblender blender nemt hele splitlinser, så hvis du har spitlinser i dit køkken er det billigere at bruge dem fremfor linsemel.

Jeg serverede vaflerne med en yoghurt blandet med hindbær, mango i tern, blåbær, valnødder, kakaonibs, citronskal og stedmoder- og salvieblomster.

Ingredienser: 3 – 4 vafler

2 dl linsemel (af røde splitlinser)el. 150 g røde splitlinser

2 dl vand

100 g gulerod

1 skive citron med skræl

1/2 tsk gurkemeje

1 spsk fintrevet frisk ingefær

1/2 tsk uraffineret salt

1/2 tsk bagepulver ( kan undlades )

3 dadler (undlades hvis de er til det salte køkken)

olivenolie el. kokosolie til at stege vaflerne i

Fremgangsmåde:

Skyl de røde splitlinser. ( hvis det er dem du vælger at bruge i stedet for linsemel.) Rens guleroden og skær den i mindre stykker. Kom nu alle ingredienserne i en blender og kør til dejen er ensartet og glat. Varm vaffeljernet op og kom lidt olivenolie eller kokosolie på før du kommer noget af vaffeldejen på. Da dejen ikke er helt flydende, skal du hjælpe den lidt på vej med en ske. Bag nu vaflen til den er gylden og virker færdigbagt. På mit vaffeljern er der en lampe der lyser når vaflen skulle være færdig. Jeg giver den lige lidt ekstra tid. Hvis vaflen hænger i, kan du bruge en gaffel til forsigtigt at få den til at slippe når du åbner vaffeljernet. Læg de færdige vafler på en rist. Hvis du lægger dem oven på hinanden på et fad bliver de bløde med det samme. Det gør de ikke så nemt, hvis du lægger dem på en rist.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar