Squash hummus

Vi har bare én squashplante, i vores have, som lige nu giver squash i overflod. Da jeg alligevel skulle lave en del hummus, var det oplagt at prøve at lave en portion med bagt squash. Jeg valgte at skære squashen i tykke skiver, pensle skiverne med olivenolie og krydre dem med oregano, salt og friskkværnet peber, for derefter at bage dem.

Jeg valgte at bruge kogte kikærter i hummusen. Du kan sagtenes bruge andre former for kogte bønner. Prøv dig frem og find dine favorit bønner. Jeg synes at både butterbeans og hvide bønner smager dejligt i hummus.

For det meste koger jeg mine kikærter/bønner umiddelbart før jeg skal lave hummus. Det giver helt klart en mere lækker konsistens og smag. Jeg ved dog også at tiden er knap for rigtig mange. Hvis ikke du har meget tid, kan du selvfølgelig vælge at købe kogte kikærter/bønner. Prøv selv at lægge mærke til forskellen på smag og konsistens ved henholdsvis friskkogte og dåse/brik kikærter/bønner. Opskriften er lavet så det passer med den mængde kikærter der er i en dåse.

Ingredienser:

250 g. squash

2 spsk olivenolie

1 tsk tørret oregano

1/2 tsk uraffineret salt

friskkværnet peber

———————-

125 g tørrede kikærter el. 250 g kogte kikærter

1 tsk natron til at komme i kogevandet til kikærterne

———————–

1 spsk citronsaft

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk citrontimian

1/2 tsk gurkemeje

2 fed hvidløg

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i ca. 10 timer. Hæld udblødningsvandet ud. Kog kikærterne i friskt vand tilsat 1 tsk. natron. Kogetiden varierer i forhold til om det er friskhøstede kikærter eller om de har ligget fra sidste år. Du skal regne med at det tager mellem 30-45 min. Hvis du kommer natron i kogevandet bliver kikærterne meget blødere og nemme at blende til en cremet og blød hummus.

Skær squashen i lige tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rør nu olivenolie, oregano, salt og peber sammen og pensel squashstykkerne med olieblandingen. Bag dem ved 200 gr. varmluft i ca. 30 min. De skal være gennembagte og let gyldne på toppen.

Kom nu de kogte kikærter, de bagte squash, citronsaft, 2 fed presset hvidløg, spidskommen, gurkemeje, citrontimian (kan erstattes af fintrevet citronskal) uraffineret salt og friskkværnet peber i en foodprocessor og blend til konsistensen er cremet. Smag til med salt, peber, citronsaft og hvidløg.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar