Pirogger med tofu, karry og sommer grønt

Det er ved at være længe siden jeg sidst lavede pirogger. Det var mest da børnene var små, de ofte var på menuen. Pirogger er lækker fingermad og  super gode at have med i madpakken. De kan både spises lune og kolde. Her er de fyldt med tofu , porrer, squash, gulerødder og markchampignon. Du kan dog sagtens vælge et andet fyld. Jeg synes at det er en god idé at komme både grønsager og tofu el. bønner el linser i, så de mætter godt.

Håber at du vil synes om opskriften.

Til 8 store pirogger:

Ingredienser: Fyldet

150 g  tofu

1 porre el. 3 forårsløg

2 fed hvidløg

150 g groft revet squash

125 g groft revet gulerod

100 g markchampignon

2 spsk olivenolie

1 spsk karry

3 spsk tamari

1/2 dl vand

Fremgangsmåde:

Rens porren og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens squashen og gulerødderne og riv dem groft. Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker. Varm olivenolien op i en gryde og tilsæt karry. Lad karryen bruse let op og tilsæt nu hvidløg og porreskiver. Svits forsigtigt til de bliver blanke og falder let sammen. Smulder nu tofuen i mindre stykker og tilsæt til porre/ hvidløgsblandingen. Tilsæt nu det revede squash og de revne gulerødder. Rør grundigt til det hele er blandet godt sammen. Nu tilsættes tamari og vand. Rør atter og lad nu blandingen simre til det hele er mørt. Smag det til med tamari el. salt og friskkværnet peber. Lad blandingen køle let af før det  lægges i piroggerne.

Ingredienser: Dejen

15 g gær

2 dl lunkent vand

1 dl soyayoghurt

1 spsk olivenolie

2 tsk uraffineret salt

1 tsk rørsukker

225 g fint speltmel

150 g groft speltmel

nigellafrø til at drysse ovenpå piroggerne inden de bages.

Til at pensle kanten på dejcirklerne og til at pensle oven på piroggerne inden de bages:

1 tsk loppefrøskaller

1 dl vand

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt soyayoghurt, olivenolie, salt og sukker og rør det ud i væsken. Nu tilsættes det grove speltmel. Brug en grydeske til at røre med indtil dejen bliver lidt fastere i konsistensen. Nu æltes resten af speltmelet ind i dejen til den slipper bordet. Kom mel på bordet og ælt til dejen føles klar. Nu lægges den i en skål og sættes til hævning i 1/2- 1 time. Kom et klæde over skålen mens dejen hæver.

Rør loppefrøskallerne ud i vandet og lad det stå og gelere.

Når dejen er hævet, deles den i 8 lige store stykker. Rul til små boller. Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud til en cirkel. Læg noget af fyldet på den ene halvdel af dejen og pensel på kanten af cirklen. Fold nu halvdelen af dejen over fyldet, så det bliver son en halvmåne. Pensel med loppefrøblandingen oven på og drys nogle nigellafrø på til sidst.

Bages ved 200 gr varmluft i 20 – 25 min. til de er gennembagte og let gyldne ovenpå.

Spis dem evt. sammen med en salat og bagte rodfrugter. Eller brug dem i madpakken sammen med gnavegrønt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar