Svampesauce med pappardelle pasta

Svampesauce med pasta. DET kan man ikke gå galt i byen med. Ihvertfald ike hvis man er vild med svampe. Det er jeg. Og i går skulle jeg lave mad efter en laaaang gåtur, så det skulle være nemt og lækkert. Jeg kunne også ha`lavet en suppe, som ville have været dejlig at varme mig på. Men jeg havde kigget på den der pose med Pappardelle pasta og en pose med tørrede stor trompet svampe i køkkenskuffen i et stykke tid og tænkt at det ville være super lækkert med en svampesauce sammen med de der lækre Papardelle pasta. Det skulle så være nu. Retten blev serveret med en enkel grønkålssalat med stegte grønkålsstykker, æbletern, ristede hasselnødder, fintrevet citronskal , uraffineret salt og friskkværnet peber.

Ingredienser til 2 personer:

250 g Pappardellepasta (Änglamark) (anden pasta kan bruges, men denne som er i brede strimler er rigtig lækker)Erstat med glutenfri pasta hvis du ikke tåler gluten.

200 g markchampignon el. alm. champignon (Jeg synes at markchampignon har mest smag)

15 g tørret stor trompet svamp ( Andre tørrede svampe kan bruges i stedet )

250 ml havrefløde

ca. 1 1/2 dl iblødsætningsvand fra svampene (du kan tilsætte mere hvis du synes saucen koger for meget ind)

2 spsk olivenolie el. smørbar

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Overhæld de tørrede svampe med kogende vand og lad dem stå i 1/2-1 times tid. Hæld nu vandet fra igennem en sigte. Derefter kan du si iblødsætningsvandet igennem et klæde, da der kan forekomme sand i svampene som du på denne måde kan få væk. Gem iblødsætningsvandet. Der er masser af smag i det. Rens marksvampene, skær enderne af og skær dem i skiver. Smelt nu olie eller smør på en dyb pande og tilsæt de skiveskårede svampe. Når de har smidt det meste af væsken tilsættes de udblødte svampe. Lad svampene simre i et par minutter. Nu tilsættes sojafløden og noget af iblødsætningsvandet fra svampene. Krydder med uraffineret salt og friskkværnet peber og smag til. Lad nu saucen stå og simre ved lavt blus i et par minutter.

Sæt vand over til at koge pastaen i, imens du laver saucen. Tilsæt pastaen når vandet er kommet i kog og kog den efter anvisningen i 8-10 min. Hæld nu vandet fra i en sigte og hæld den kogte pasta over svampesaucen i panden. Rør grundigt rundt for at blande saucen med den kogte pasta. Servér med grov persille og rigeligt med friskkværnet sort peber.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar