Varm gulerodssalat med med appelsin, rød grape og mandler

Denne salater fuld af smag fra alle de skønne krydderier, der er brugt sammen med gulerødderne. Det er krydderier der især findes i det mellemøstlige køkken. Her er spidskommen, kanel og chili. Og selvfølgelig uraffineret salt og friskkværnet peber. Her er både lokale råvarer (gulerødder og grønkål) udenlandske råvarer (appelsiner, rød grape, mini romainie salat og mandler.) Alt i alt en skøn fyldig salat med masser af smag og tekstur. Spis den feks. sammen med falafler og fuldkornsris eller en bulgursalat med abrikoser, rødløg og masser af persille.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

600 g gulerødder

2 spsk olivenolie

2 spsk appelsinsaft 

1 spsk ahornsirup

1/2 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt spidskommen

1/3 tsk chiliflager

Uraffineret salt 

Friskkværnet peber

2 appelsiner

1 rød grape

3-4 blade grønkål

1 mini romainiesalat el. hjertesalat

Fremgangsmåde:

Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i stave. Rør olivenolien sammen med appelsinsaft, ahornsirup, stødt kanel, stødt spidskommen, chiliflager, salt og peber. Vend marinaden med gulerodsstavene og læg dem i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. 

Skær skrællen + den hvide hinde af appelsinerne og skær dem halvt over på langs og derefter i tynde skiver. Gør det samme med den røde grape. 

Ristede mandler

50 g mandler

1 spsk ahornsirup

Lidt uraffineret salt

Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader i ca. 10 min. Bland dem med 1 spsk ahornsirup, mens de stadig er meget varme og rør rundt. Hak de ristede mandler groft, før du blander dem i salaten. 

Lynstegt grønkål:

3-4 blade grønkål

1 spsk olivenolie

En smule uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålen og fjern de grove ribber. Pluk bladene i mundrette stykker. Steg nu stykkerne i olivenolien på en pande, til de bliver klart grønne i farven. Krydder med en smule salt og peber. 

Skyl og pluk salaten i mundrette stykker.

Anret nu salaten på et fad. 

Velbekomme!  

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar