Upside down kage med appelsin

Jeg har set de der flotte upside down kager med forskellig frugt og længe haft lyst til at prøve at lave en. Med en masse appelsiner i frugtskålen, fik jeg ideen til at prøve at lave en af slagsen med appelsin. Her får du så min version af en upside down kage, som er lavet med med speltmel, cashewnødder og appelsiner. Kagen smager dejligt friskt af appelsin og er lækker og svampet i konsistensen. Faktisk minder den en del om en marrokansk appelsinkage med mandler som jeg lavede ofte for en del år siden. Denne version er i modsætning til den lækre appelsin mandel kage uden æg og med plantedrik og smør(bar). Altså en plantebaseret/vegansk version. Du kan sagtens erstatte cashewnødderne med mandler, hvis du synes.

Kagen er super nem at lave. Du kan servere den med en lækker vanille is, nogle granatæblekerner og evt. nogle kakaonibs, eller karamelliserede cashewnødder. Så har du den lækreste dessert. Du kan også bare spise den som den er, eller lave en planteflødeskum eller en vanillecreme til.

Mmmmmm!!! ENJOY!!!

Ingredienser: ( til en form på 20 cm. i diameter)

75 g cashewnødder blendet til mel ( kan erstattes af mandler )

50 g groft speltmel

60 g fint speltmel

75 g kokossukker

60 g smørbar

1,25 dl mandeldrik el. sojadrik

1 dl appelsinsaft

fintrevet skal af 1 appelsin

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1/2 tsk vanillepulver

1/4 tsk uraffineret salt

1-2 appelsiner + 2 spsk kokossukker (til at lægge i skiver i bunden af kagen)

Fremgangsmåde:

Beklæd en springform på 20 cm. i diameter med bagepapir og drys let med kokossukker i bunden. Blend cashewnødderne til mel i en lille blender eller kaffemølle. Riv skallen af en appelsin på et helt fint rivejern. Skær appelsinen over og pres saften fra. Smelt smørbar forsigtigt i en lille gryde og tilføj appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og plantedrik. Bland nu alle de tørre ingredienser i en skål. Sigt gerne det fine speltmel gennem en melsigte, så du undgår mellommer i dejen. Rør de tørre ingredienser grundigt sammen med de våde. Skær skrællen og den hvide hinde af 1-2 mellemstore appelsiner. Skær nu appelsinerne i skiver, som skal bruges til at lægge i bunden af springformen. Nu lægges appelsinskiverne i bunden af springformen oven på kokossukkeret. Fordel dejen oven på appelsinskiverne og glat den ud. Bag nu kagen ved 160 gr. i ca. 40 min. Mærk med en strikkepind om der sidder noget dej fast når du stikker den ind i midten af kagen. Hvis der sidder lidt dej fast skal den have lidt længere tid. Når den er færdig, åbner du springformen og fjerner forsigtigt bagepapiret fra siderne af kagen. Læg en tallerken oven på kagen og vend den om. Fjern bagepapiret forsigtigt. Nu er kagen klar til at blive pyntet med det du synes. Her er der brugt granatæblekerner, kakaonibs og fintrevet appelsinskal.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar