Asiatisk agurkesalat

Vi har agurker i vores drivhus. Én plante med skoleagurker og én med almindelige store agurker. De har begge givet en del agurker, hvilket er super dejligt. Sådan en friskhøstet agurk er bare noget helt særligt. Sprød, knasende og saftspændt. Så lækkert. Sådan er en del af skoleagurkerne blevet spist.

Ellers er agurkerne brugt til forskellige krydrede syltede agurker, fermenterede agurker, i grønsagssafter og i forskellige slags grønne salater.

I dag vil jeg lave en ret med marineret og bagt tofu, en nudelsalat med grønne bønner, gulerødder og snackærter, denne asiatiske agurkesalat og en peanutbutterdressing. Så vi bliver ved det asiatiske tema.

Opskriften på den asiatiske agurkesalat får du her:

Ingredienser: (som tilbehør til 4 personer)

2 agurker

3 spsk tørristede sesamfrø

1 1/2 spsk ristet sesamolie

4 spsk riseddike el æbleeddike

1 spsk fintrevet ingefær

1 -2 fed hvidløg finthakket

1 spsk tamari

1 1/2 spsk kokossukker

1/2 -1 tsk tørrede chiliflager

1 bundt purløg (Skyllet og klippet/hakket )

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde: 

Rist sesamfrøene på en tør pande og sæt til siden. Rør dressingen sammen. Ristet sesamolie, eddike, fintrevet ingefær, helt finthakket hvidløg, tamari, kokossukker og chiliflager. Smag til med uraffineret salt og friskkværnet peber. Skær agurkerne over på langs. Fjern kernerne fra de halverede agurker med en spsk. (Brug evt. kernerne hvis du skal lave grønsagssaft eller til at komme i en brøddej) Skær nu de halverede agurker i tynde skrå skiver. Vend nu dressingen med agurkerne og vend de ristede sesamfrø i til sidst.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar