Farverig sommersalat med grillet squash og stegt majs

En dejlig frisk og farverig sommersalat med smukke flerfarvede cherrytomater, forskellige salater, grillet gul squash og stegte majs. Det er lige nu tomater, agurker og squash er i sæson. Så de smager bare fantastisk lækkert. Jeg er så heldig og priviligeret at have et drivhus, hvor jeg dyrker, tomater, agurker, frisk koriander og forskellige slags basilikum. Hele sommeren er vi derfor selvforsynende med disse råvarer.

De danske majs begynder at modnes og skal nydes den næste månedstid. Friske solmodne majs smager fantastisk dejligt. I denne salat er majskernerne skåret fra kolben og stegt på en pande i olivenolie, en smule gurkemeje, salt og peber.

Ingredienser: (som tilbehør til 4 personer)

1 hjertesalat

1/2 lollo Rosa

1 gul squash

1 majskolbe

200 g cherrytomater i blandede farver

1/2 agurk

1/2 rødløg

1 spsk olivenolie +1/2 tsk gurkemeje+ salt og peber til at stege majsene i

3 spsk olivenolie+ 2 tsk tørret oregano+ salt+ peber til at pensle squashskiverne med

50 g feta ( plantebaseret Violife )

Frisk basilikum

Bronzefennikelskærme

Fremgangsmåde 

Skær majsene fra kolben og steg dem i olivenolie, gurkemeje, salt og peber på en pande. Rør olivenolie, oregano, salt og peber sammen og pensel squashskiverne på begge sider og gril dem på begge sider eller bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca 15 min. Lad majs og squash køle af. 

Skyl salaterne og pluk i mundrette stykker. Skyl tomaterne og skær i kvarte. Skyl agurken og skær i tern. Rens rødløget og skær det i små tern. 

Anret de plukkede salater, tomaterne, agurk, rødløg, de stegte majs og de grillede squash på et salatfad. Fordel fetaen og den friske basilikum ud over salaten. Drys noget friskkværnet peber og en smule uraffineret salt over salaten til sidst. 

Dressing:

3 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

1/4 tsk paprika

1/4 tsk dijonsennep

Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddet og pres det igennem en hvidløgspresser. Rør alle ingredienser sammen og smag til. 

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar