Linsesalat med agurk, frisk mynte og persille

Med flere agurker i drivhuset end vi kan nå at spise er det skønt at kunne lege lidt med forskellige ideer. Her til morgen voksede ideen om en linsesalat med agurker og med nogle af de friske krydderurter som vi har i haven. Salaten minder nok lidt om tabbouleh, som er med bulgur og de samme krydderurter. Men denne er i stedet lavet med grønne linser og med soltørrede tomater. Og det blev den absolut ikke ringere af. De soltørrede tomater tilfører umami eller sagt på en anden måde, noget mere dybde og fylde i smagen. Brug salaten som tilbehør til aftensmaden eller som en dejligt mættende frokostsalat serveret med en rodfrugtsalat og lidt brød. Eller spis den til morgenmaden. Det gjorde jeg selv i dag. Ind imellem synes jeg at det er skønt at spise noget andet end normalt til de forskellige måltider.

Ingredienser: (4 personer som tilbehør)

1 dåse grønne linser

1 lille rødløg

1 stor agurk

20 g soltørrede tomater (ikke dem i olie)

1 lille bdt. persille

1 lille bdt frisk mynte

Dressing:

3 spsk olivenolie

3 spsk citronsaft 

2 fed hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hæld linserne op i en sigte og hæld vandet fra. Rens rødløget og skær det i små tern. Skær agurken over på midten på langs. Hvis den har mange store kerner i midten, er det en god idé at fjerne dem med en ske. Skær nu de to halvdele i tynde skiver. Gerne lidt på skrå. Det giver et andet udtryk. Skær de soltørrede tomater i små tern. 

Skyl persillen og mynten. Tør bladene og fjern de groveste stængler. Hak bladene fint. Rens hvidløgs feddene og pres dem igennem en hvidløgspresser.

Rør olivenolie, citronsaft, stødt spidskommen, presset hvidløg, salt og peber sammen og smag dressingen til. Vend dressingen i de afdryppede grønne linser. 

Vend nu den hakkede persille, mynten, de finthakkede soltørrede tomater og rødløgsternene med linser og dressing. 

God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar