Sennepsmarineret bønnesalat med friske krydderurter

Bønner og sennep er et rigtig godt match. Og løg, æble og friske krydderurter er også et rigtig godt match til sennepsmarinerede bønner. Så her kommer en dejlig syrlig sennepsmarineret knasende bønnesalat.

Hvis man selv koger sine bønner og vender de lune kogte bønner i en god kraftig sennepsmarinade, bliver de super lækre og ret meget bedre end hvis du bruger en dåse med kogte bønner. Synes jeg. Du kan jo selv prøve hvad du synes er bedst.

Det er både mere bæredygtigt og billigere at koge sine bønner selv. Og når man nu alligevel er igang med at koge og bruger energi på det, kan man lige så godt koge en stor portion og fryse dem ned som ikke skal i salaten.

Læs i fremgangsmåden om et godt tip til at få lækre og velsmagende bønner, når du koger dem selv.

Jeg er på ingen måde imod det at købe kogte bælgfrugter på dåse. Jeg har selv en masse forskellige slags stående. Da jeg ofte selv laver mit eget pålæg, sker det ofte at jeg ikke lige har været fremsynet nok til at have kogte bønner el. kikærter i fryseren. Så er det dejligt at kunne åbne en dåse og lave min mad i en fart.

Men de bønner og kikærter jeg selv koger smager nu bare en tand bedre. Især hvis de koges sammen med noget der giver lidt ekstra smag. Og så er det en dejlig følelse at slippe for al den emballage de købte kogte bælgfrugter er emballeret i.

Her får du opskriften på én af mine bønnesalater. Der er nemlig flere på bloggen.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

500 g kogte blackeye bønner

1 krølsalat  

2 æbler 

3 spsk kapers

1 rødløg ca. 75 g skåret i små tern. 

Et bundt persille

Evt. Andre friske krydderurter (jeg brugte oregano og toppen fra knoldfennikel)

Marinaden:

3 spsk olivenolie

3 spsk grov sennep

2 fed hvidløg 

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt 250 g bønner i blød i rigeligt vand i ca. 10 timer. ( Eller endnu bedre kog en større portion, så du kan fryse nogle af bønnerne ned til en anden gang. ) Hæld vandet fra og kom de udblødte bønner i en gryde med friskt vand. Det er en rigtig god idé at tilsætte et løg eller nogle porretoppe, nogle hvidløgsfed, nogle laurbærblade og evt. nogle krydderurter til kogevandet. Det giver en dejlig smag til bønnerne. Kog nu bønnerne til de er møre. Kogetiden varierer lidt efter hvor store bønnerne er og hvor friske de er. Regn med at de skal koge minimum i 45 min. Bønnerne skal være gennemkogte. Nu hældes vandet fra i en sigte. Fjern nu løg, laurbærblade og krydderurter. 

Rør marinaden sammen og vend den i bønnerne mens de stadig er lune. Så trækker marinaden mere ind i bønnerne og de bliver super lækre. 

Skyl salatbladene enkeltvis og tør dem. Pluk dem i mundrette stykker. Rens rødløget og skær det i meget små tern. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær i små tern. Skyl persillen og de andre friske krydderurter. Fjern de grove stilke og hak det hele fint. 

Bland nu de marinerede bønner med salat, løg, æble og kapers. Anret salaten på et fad og drys evt med lidt ekstra salt og friskkværnet peber. 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar