Knoldsellerisuppe med porrer

Jeg er så heldig at bo tæt på et økologisk gartneri, hvor vi har meldt os til en ordning der hedder en Kundebonde ordning. Det går ud på at vi betaler et årligt beløb pr. person i husstanden. Så kan vi høste grønsager på markerne når de er klar. Om vinteren er alle rodfrugterne, løg, græskar og alle de grønsager der er høstede og lagt på lager. Så kan man hente dem fra lageret. De forskellige slags grønkål kan høstes fra marken hele vinteren. Det er en utrolig dejlig følelse selv at kunne høste, få helt friske grønsager og samtidig være med til at støtte en lokal virksomhed, som dyrker økologisk og dermed både er med til at skåne vores drikkevand og undgå unødig transport. (Det er ikke et sponsoreret indlæg. Blot en begejstret Kundebonde)

Nå men, nu komme r jeg så til selve suppen. Er bare så begejstret over at de grønsager jeg har lavet suppen af lige er høstet og er fulde af vitalitet. Det kan både duftes, smages og mærkes.

Suppen her er mild og cremet og meget børnevenlig. Hvis du vil have noget ekstra protein, kan du sagtens tilsætte nogle kogte hvide bønner før suppen blendes. Du kan også lave nogle bagte og sprøde bønner eller linser og toppe suppen med.

 

Ingredienser:

600 g knoldselleri (renset vægt)

400 g kartoffel (renset vægt)

225 g porrer (renset vægt )

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 tsk stødt muskatnød

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 dl havrefløde

1,2 l bouillon

Fintrevet skal af 1 citron

Fremgangsmåde:

Rens porrerne og skær dem i skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens knoldsellerien og kartoflerne og skær dem i grove tern. Lav 1.2 l bouillon. Kom olivenolien i en gryde og svits porrer og hvidløg i nogle minutter. Tilsæt nu knoldselleritern og kartoffeltern og svits videre i nogle minutter. Hæld nu bouillonen over de svitsede grønsager og lad suppen koge til grønsagerne er møre. Tilsæt nu stødt muskatnød, raffineret salt og friskkværnet peber og blend derefter suppen til den er helt glat og blød. Nu tilsættes havrefløden og suppen smages til med salt, peber, finterevet citronskal og evt.  noget mere muskatnød.

Topping:

1 porre

1 majskolbe (majskernerne fra) el. tilsvarende majs fra frost

4 grønkålsblade

2 + 1 spsk olivenolie (til porrer og majs + grønkål )

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens porren og skær den i ca. 5 cm lange stykker. Halvér porrestykkerne og skær nu de halve stykker meget tyndt på langs, så de bliver på størrelse med tændstikker. Skær majskernerne fra kolben. Svits nu de tynde porrestykker og tilsæt majsene til sidst. Krydder med raffineret salt og friskkværnet peber.

Tænd ovnen på 150 gr. varmluft. Skyl grønkålsbladene og riv de grove ribber fra. Pluk nu stykkerne i mundrette stykker. Vend grønkålsstykkerne i lidt olivenolie og krydder med salt og peber. Fordel grønkålsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 gr. varmluft i ca. 10 minutter, til de er sprøde.

Servér suppen med de stegte porrer og majs samt de sprøde grønkålschips ovenpå suppen og et stykke brød ved siden.

 

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar