Hasselback butternutsquash med porrer og blomkål

Det er for alvor blevet tid til at nyde alle de forskellige slags græskar som kan dyrkes herhjemme i Danmark. Jeg bruger oftest hokkaidogræskar. Nok mest p.g.a. den vildt smukke farve de har. Men der findes utroligt mange forskellige slags, som allesammen smager lidt sødt og nogle smager også lidt nøddeagtigt. Her har jeg lavet en opskrift med butternutgræskar, der er skåret som når man laver hasselback kartofler.

Da jeg elsker at lave ovnbagte grønsager, valgte jeg at fylde det ildfaste fad op med nogle andre grønsager. Nemlig porrer og blomkål. Butternutsquashen blev penslet med en appelsinmarinade og porrer og blomkål blev vendt i en marinade med grov sennep.

Du kan finde en anden og lignende opskrift fra sidste år Her

Og en anden opskrift med fyldte små græskar, der hedder Sweet Dumplings Her

 

Hasselback butternutsquash med appelsinmarinade:

Ingredienser: (Til 4 personer)

1 stor eller 2 små butternutsquash

2 spsk olivenolie

2 spsk ahornsirup

5 spsk appelsinsaft

uraffineret salt

friskkværnet peber

Frmgangsmåde:

Skær squashen over på langs og fjern kernerne fra begge halvdele. Skær skrællen af. Læg de halve squash med den flade side mod et skærebræt og skær nu tynde riller igennem de 2 el. 4 halve butternutsquash uden at skære helt igennem dem. Pensel et ovnfast fad med olivenolie og læg de to eller fire halvdele med den flade side nedad. Rør nu appelsinmarinaden sammen og pensel hele overfladen med rillerne. Bag nu ved 200 grader varmluft i 15-20 min. og pensel atter med marinaden.

Porrer og blomkål med sennepsmarinade:

Ingredienser:

2 porrer

1/2 blomkål

2 spsk olivenolie

1 spsk grov sennep

1 spsk ahornsirup

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær porrerne over på langs og skyl dem grundigt imellem alle blade. Skær de halve porrer i 5 cm lange stykker og skær dem derefter i meget tynde strimler på langs. Blomkålen brækkes/skæres i små buketter og blandes med porrestrimlerne. Rør nu sennepsmarinaden sammen og bland den med porrer og blomkål. Læg nu de marinerede porrer og blomkål omkring butternutsquashen og bag yderligere 20 min. Først pensles butternutsquashen for anden gang med appelsinmarinaden. Efter de 20 min ved 200 grader drysses der hakkede mandler på overfladen af butternutsquashen og den pensles en sidste gang med appelsinmarinaden. Bag nu atter i ca. ti minutter. Hold øje med porrestrimlerne og rør evn. lidt i dem så de ikke bliver for brændte.

Servér evt sammen med kogt quinoa eller ris og bagt tofu.

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar