Konfekt med sorte bønner

Det er lørdag i efterårsferien, så det er på sin plads at der kommer lækkerier på bordet til eftermiddagskaffen i dag. Jeg er vild med konfekt der er lavet af gode og nærende råvarer, som samtidig smager dejligt. Hovedingrediensen i disse konfektstykker er kogte sorte bønner. Derudover er der dadler, abrikoser, mandler, kakao og kokosolie. Når det hele blendes sammen får man den lækreste konfektmasse, som kan deles op og tilsættes forskellig smag. Jeg delte massen op i tre lige store dele og tilsatte  kaffe til den ene, æterisk appelsinolie til den anden og rom til den tredje. Massen med kaffe blev rullet til kugler og vendt i en blanding af kakaonibs og Instant kaffe. Massen med appelsinolie blev rullet til små aflange barer, overtrukket med smeltet chokolade og toppet med både lidt revet appelsinskal og lidt syltet appelsinskal. Massen med rom, blev også overtrukket med smeltet chokolade og toppet med hakkede mandler og tørrede kornblomster.

Ingredienser:

230 g kogte sorte bønner (svarer til en brik)

175 g bløde dadler uden sten

125 g usvovlede abrikoser

150 mandler

50 g havregryn

30 g kakao

30 g kokosolie

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Hæld de sorte bønner over i en sigte og lad vandet dryppe fra. Kom dadler (-sten) abrikoser, mandler, havregryn, kakao, kokosolie g salt i en foodprocessor. Blend nu til massen er ensartet. Der må gerne stadig være små stykker mandler i, hvis du godt kan lide lidt knas. Jeg delte massen op i tre lige store dele og tilsatte forskellig smag. Du kan også vælge at tilsætte æterisk pebermynteolie i stedet for de smage jeg valgte at tilsætte eller helt lade være med at tilsætte nogen smag og så bare rulle massen til kugler eller barer og derefter overtrække med smeltet chokolade. Ja, du behøver heller ikke at overtrække med smeltet chokolade, men kan bare vælge at rulle kuglerne/barerne i hakkede mandler eller kakaonibs eller kokosmel eller havregryn eller hampefrø. Du bestemmer.

De 3 forskellige slags smag jeg valgte:

1 spsk Instant kaffe (til 1/3 af massen)

6 dråber æterisk appelsin olie (til 1/3 af massen)

2 spsk rom el. 1 tsk. rom essens (til 1/3 af massen)

Chokoladeovertræk:

150 g 85% chokolade

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og dyp nu barerne enkeltvis i den smeltede chokolade. Drys hver enkelt konfekt med det du synes passer til. Jeg brugte kakaonibs til dem med kaffe, revet appelsinskal og syltet appelsinskal til dem med æterisk appelsinolie og finthakkede mandler og tørrede kornblomster til dem med rom.

Konfekten opbevares i fryser eller køleskab.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar