Greenie 3

Greenier kan man ikke få for mange af. Det er en super smart måde at få en masse grønsager indenbords fra morgenstunden. Denne greene indeholder banan, grønkål, broccoli, blomkål, avocado, kogte kikærter, hampefrø, citron, ingefær og plantedrik. Lutter gode og nærende ingredienser. Greenien bliver som en tyk smoothie, så den skal spises med ske. Det er en rigtig god idé at servere den sammen med noget knas på toppen. Det er så dejligt at der er forskellige konsistenser i den mad man spiser. Og når du tygger din mad får du også den sidegevinst at du udskiller enzymer via spytkirtlerne i mundhulen. På denne måde bliver maden bedre fordøjet end hvis du blot drikker den uden at tygge.

På billedet af Greenien er der Denne kakaogranola på toppen af Greenien, sammen med nogle friske blåbær og nogle små fine spiselige lilla korsknapblomster, som jeg plukkede på min morgentur med hunden.

Der er til 2 personer i opskriften. Du skal helst spise den kort tid efter den er lavet, da den oxiderer og på den måde mister nogle af vitaminerne, hvis den står for længe. Greenien kan også blive rigtig kedelig i farven hvis den står for længe. Jo mindre ilt der er tilgængeligt i den beholder du evt. vil opbevare Greenien i jo bedre.

Ingredienser til 2 gode portioner:

150 g frosset banan

100 g frisk grønkål

50 g frosset broccoli

50 g frosset blomkålsris

50 g avocado (vægt uden skal og sten)

75 g kogte kikærter

20 g hampefrø

1-2 skiver citron (ca. 25 g)

10 g frisk ingefær

3 dl plantedrik

1 dl koldt vand

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålen og fjern de groveste stængler. Rens et stykke frisk ingefær. Kom alle ingredienserne i en blender og kør til Greenien er helt ensartet og cremet. Servér evn. som beskrevet over opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar