Broccolisalat med marineret tofu

Denne skønne syrlige og knasende broccolisalat er et dejligt tilbehør til aftensmaden eller en skøn salat at have med i madpakken. Den syrligt marinerede tofu er et skønt modspil til den meget milde og neutrale broccoli. Salaten har ekstra knas fra rødløget og de ristede solsikkekerner.

Broccolien er ikke kogt, men er blot overhældt med kogende varmt vand og har stået i det i ca. 10 min. På denne måde forbliver den dejligt sprød og du bevarer de fleste vitaminer.

Som de andre kåltyper indeholder broccoli også en del fibre, der fodrer de gode tarmbakterier og kan hjælpe os til a få en god og sund tarmflora. Broccoli indeholder en del C-vitaminer. Den indeholder også en del A og K vitamin samt folinsyre. Broccoli indeholder også en del mineraler. Både kalium, calcium, magnesium, jern og fosfor.

Ingredienser:

1 broccoli (eller to mindre)

150 g neutral tofu

2-3 spsk neutral soya yoghurt 

1 mindre rødløg

1 bundt purløg el. forårsløg

2 spsk olivenolie

1 1/2 spsk citronsaft

1/2 tsk dijonsennep

Uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (Smag selv til)

3/4 dl solsikkekerner

1/2 tsk tamari 

Fremgangsmåde:

Rens rødløget og skær det i tynde kvarte skiver. Skyl purløget og hak det helt fint. Skyl broccolien og del buketterne i mundrette stykker. Gem stokkene og brug dem i en anden ret. Læg broccolibuketterne i en skål og hæld kogene varmt vand over dem. Lad dem stå  i ca. 10 min. Hæld derefter vandet fra i en sigte og lad det dryppe grundigt fra. 

Rør en marinade sammen af olivenolie, citronsaft, dijonsennep, salt og peber. Smag den til. Læg tofuen på et rent viskestykke, læg noget af viskestykket over og pres forsigtigt vandet ud af den. Smulder tofuen helt fint, bland den grundigt med yoghurten og marinaden og smag til. 

Bland den smuldrede og marinerede tofu med broccolibuketter og rødløg. 

Rist solsikkekernerne på en tør pande og tilsæt 1/2 tsk. tamari lige efter at panden er taget fra varmen. Rør grundigt i dem så tamarien fordeler sig. 

Anret broccolisalaten på et fad og drys det finthakkede purløg og de ristede solsikkekerner over salaten. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar