Pestodressing med basilikum og hampefrø

Solen skinner og det er helt vindstille og dejligt varmt. Med et drivhus med forskellige tomatsorter der modner om kap lige nu og forskellige slags basilikum er det oplagt at lave en pesto med basilikum. I stedet for at bruge pinjekerner som man bruger i den originale opskrift, er der brugt afskallede hampefrø. Og stedet for almindelig parmesan er der brugt en vegansk parmesan, der hedder Grate me. Alt i alt en pesto med de gode omega3 fedtsyrer fra de afskallede hampefrø. Og ikke mindst med en fantastisk dejlig smag fra de friske basilikumblade.

Kog evt. en portion pasta. Gem lidt af kogevandet og bland det kogte pasta med pestoen og evt. lidt af kogevandet. Servér med solmodne tomater og nogle grillede eller bagte squash, blomkål og evt. aubergine. Det er så dejlig sommermad.

Du kan også bruge pestodressingen til at blande i en grøn salat eller bruge det til at smøre på bundene af en burgerbolle, komme salat, vegeburger, tomater, syltede rødløg, surkål eller hvad du nu er vild med i en burger. Mmmmmm.

Ingredienser:

2 – 3 håndfulde friske basilikumblade 

1 dl olivenolie

4 spsk fintrevet Grate me ( vegansk parmesan ) 

4 spsk afskallede hampefrø

1/2- 1 tsk hvid balsamico

1 fed hvidløg

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl basilikumbladene og fjern de groveste stængler. Riv parmesanen helt fint. Rens hvidløgsfeddet og pres det i en hvidløgspresser. Kom alle ingredienserne i et blenderglas og blend med en stavblender (eller en minihakkertil konsistensen er som du ønsker. Smag til med salt, friskkværnet peber, parmesan og balsamico. 

Opbevar pestoen på køl i en lukket beholder. Hæld lidt olie på toppen af pestoen før du sætter den på køl. Det forlænger holdbarheden lidt, da der ikke kommer ilt til.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar