Muhamarra – Mellemøstligt peberfrugt og valnøddedip

Jeg var ude at spise i går og fik blandt andet Muhamarra. Jeg havde helt glemt hvordan det smagte, da det var længe siden jeg havde fået det. Det smagte bare så dejligt, at jeg selvfølgelig selv blev nødt til at lave en portion. Og I skal selvfølgelig også have opskriften. Egentlig skulle der have været granatæblesirup i, men det har jeg ikke, så der er i stedet brugt kokossukker. Man kunne sikkert også bare have brugt nogle granatæblekerner. Det må jeg prøve en anden gang. Og i stedet for rasp som man oftest bruger, er der brugt noget lyst surdejsbrød.

Spis Muharraen sammen med nogle bagte kartoffelbåde, sammen med fladbrød, som en del af en tapas eller smør det det pitabrød inden du kommer f.eks. salat og falafler i.

Hvis du ønsker at det skal være mere lindt i konsistensen, så det er nemmere at bruge som dip, kan du røre det op med noget sojayoghurt el. havrefraiche. Hvis du gør det skal du lige smage til igen når det er rørt op.

Ingredienser:

4 store peberfrugter eller 5-6 snackpebre

4-5 fed hvidløg

2 spsk olivenolie til at bage de røde pebre med + 4 spsk til at komme i når det hele blendes sammen 

50 g valnødder

50 g lyst brød 

1 tsk balsamico

1  tsk kokossukker

1/4 tsk Chiliflager

friskkværnet peber

uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rens peberfrugterne. Halvér dem og fjern stilk og kerner. Skær i aflange grove stykker. Lad skallen sidde på hvidløgsfeddene men skær enderne af og giv dem et pres med den flade side af en grønsagskniv. Læg peberfrugterne og hvidløgsfeddene på en bageplade med bagepapir. Bland olivenolien og lidt salt og friskkværnet peber med peberfrugterne. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 min. til der er bløde og gennembagte. Rør i dem undervejs. Lad dem køle let af. Fjern skallerne fra de bagte hvidløgsfed. 

Rist valnødderne på en tør pande til de får lidt farve og begynder at dufte. Skær eller riv brødet i små stykker.

Kom nu alle ingredienserne ( de bagte peberfrugter, de ristede valnødder, brødstykkerne, balsamico, kokossukker, chiliflager, salt og friskkværnet peber i en foodprocessor eller i en minihakker. Blend til det har den konsistens du foretrækker. Smag til med salt, peber og balsamico. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar