Vintersalat med kål og syltede rødløg

Denne salat smager rigtig dejligt. Og så indeholder den tre slags kål. Rød spidskål, rosenkål og grønkål. Og det er ikke så ringe endda. Især ikke for de gode tarmbakterier. Kål indeholder nemlig en del prebiotika, som omdannes til probiotika i tyktarmen. Så det er med til at opformere de gavnlige tarmbakterier, som bla. har en vigtig indflydelse på vores immunforsvar og på vores humør.  Salaten indeholder også bagt hokkaido. Hokkaido der er bagt med æbleeddike, ahornsirup og salt er et rigtig godt match. Den smager nemlig meget neutralt og har brug for noget syre, noget sødme og noget salt for at gøre den rigtig lækker.

Salaten indeholder syltede rødløg. Så du må igang med at lave en portion så du har den klar når du vil lave salaten. Men så har du også nogle til dine andre salater, til at bruge i dine burgere eller what ever du ønsker at spise dem sammen med. Du finder en opskrift på syltede rødløg lige Her 

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

250 g hokkaido (renset vægt)

150 g rosenkål ( renset vægt)

2 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike

1 spsk ahornsirup

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

 

200 g rød spidskål

50 g valnødder

1 spsk ahornsirup

60 g syltet rødløg (30 g blandes med spidskålen og 30 g kommes oven på salaten til sidst)

1 håndfuld fint hakket grønkål

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

En smule tørrede chiliflager

Fremgangsmåde:

Skær den rensede hokkaido i skiver, der har en passende størrelse til salaten. Halvér de rensede rosenkål. Rør olivenolie, æbleeddike, ahornsirup, salt og peber sammen. Læg hokkaidoskiverne i en skål og hæld marinaden over dem. Bland grundigt. Løft dem op fra skålen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg de halve rosenkål i skålen hvor der stadig er lidt marinade tilbage og bland dem i marinaden. Bag hokkaidoskiverne ved 200 grader varmluft i ca. 30 min. Læg rosenkålen ind på bagepladen med hokkaidoskiverne de sidste 15 min af bagetiden. Lad det hele køle let af før det blandes i salaten. 

Snit spidskålen helt fint. Meget gerne på et mandolinjern. Bland det med 30 g af det syltede rødløg og massér det, så det blandes grundigt og spidskålen bliver mere blød. 

Rist valnødderne på en tør pande. Når de har taget en smule farve blandes 1 spsk ahornsirup samt et lille drys salt grundigt med dem. Læg de ristede og let afkølede valnødder på et skærebræt og hak dem groft. 

Skyl grønkålen og hak det helt fint. Kom 1 tsk olivenolie på den pande der blev brugt til at riste valnødderne på. Lynsteg det finthakkede grønkål og hæld i en lille skål. 

Anret nu salaten. Læg det masserede spidskål + syltede rødløg i bunden af salaten. Læg de bagte hokkaidoskiver og de bagte rosenkål ovenpå. Fordel de ristede og hakkede valnødder ovenpå. Tilsidst fordeles de sidste 30 g syltede rødløg og det finthakkede grønkål på toppen. Drys gerne med en smule friskkværnet peber og hvis du kan lide en smule bid på smagen også lidt chiliflager ud over salaten til allersidst. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar