Kardemomme kanel snurrer

Opskriften på disse snurrer er egentlig to år gammel. Grunden til at den først bliver delt nu er at jeg ikke har orket at beskrive fremgangsmåden. Hvis jeg skal være helt ærlig er det nok også fordi det ikke er min stærke side at skulle formulere det. Nu håber jeg så at det er til at forstå, den fremgangsmåde jeg har prøvet at beskrive.

Jeg har tilsat lidt kikærtemel i dejen for at få lidt protein i dem. Det synes jeg sagtens at dejen kunne tage. Snurrerne er ikke så store, men jeg synes det er en passende størrelse, med sådan en enkelt én til eftermiddagskaffen/teen.

Du kan evt. drysse en smule flormelis over de bagte snurrer. Mest fordi det ser smukt ud.

Ca. 24 stk.

Ingredienser til dejen:

25 g gær

3 dl sojadrik m/vanille

1 dl aquafaba ( kogevandet fra kogte kikærter eller væden fra dåse/brik kogte kikærter )

100 g smørbar

3 spsk rørsukker

500 g ølandshvedemel

50 g kikærte- el. linsemel

1/2 tsk salt

Remonce: 

Ingredienser til remoncen:

125 g kokossukker

100 g smørbar

1 spsk stødt kanel (Ceylonkanel)

1 spsk stødt kardemomme

Til pensling:

Aquafabq 

en blanding af kokossukker med kanel og kardemomme

Fremgangsmåde: 

Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle. Rør gæren grundigt ud i sojamælken. Tilsæt aquafabaen og det smeltede smørbar. Tilsæt rørsukker, salt og kikærtemel.  Rør det hele grundigt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen mens der æltes. Når dejen slipper skålen eller bordet skal der ikke mere i. Læg et klæde over skålen med dejen og stil den til hævning et lidt lunt sted i en time. 

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål og sæt til side. 

Del dejen i 2 del. Drys godt med mel på bordet og rul dejen ud i en firkant der måler ca. 25 x 40 cm. Smør halvdelen af remoncen ud på dejen. Læg 1/3 af dejen ind over firkanten på den lange led og gør det samme fra den anden side. Vend den foldede dej så den ligger med den lange led foran dig. Skær i strimler på 2-3 cm. i bredden. Sno strimlerne, rul dem og luk af ved at komme enden ind under snurren på midten af den. Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 24 snurrer af denne portion. Pensel dem med aquafaba og drys en blanding af kokossukker, kanel og kardemomme på overfladen. Lad snurrerne efterhæve i ca. 20 min. og bag derefter ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar